1. yeni bir buluş değildir (bkz: don't feed the troll) . ayrıca suiistimale açık bir uygulamadır. beğenmediğim bir görüş belirten her başlığa " trol başlık bitim noktası" yazabilirim. şimdi ben bunu yazdım diye, konu saçma bile olsa iki satır yazmak ve içini soğutmak isteyen adam kalemine ket mi vuracak? nefes almanın bile padişah iznine bağlı olduğu şu günlerde, bırakın insanlar burada bari özgürce yazsın. başlığın dikkat çekmek amaçlı olduğunu düşünüyorsanız görmezden gelirsin olur biter.
  2. kahveli kalem'in şurada da (bkz: #120207) belirttiği gibi bu uygulama beğenmediğimiz bir görüş belirten başlığa tepki olarak değil, diğer başlıkları veya başka youserları trolleyen, sözlükte ayrılığa yol açabilecek başlıklara karşı olan bir uygulama. troll başlık bitim noktası yorumu almış başlıklara bakılırsa uygulamanın kapsamı rahatça anlaşılıyor.
    rosa
  3. önceliğin youser engelleme ve başlık engelleme özelliklerine verilmesinden yanayım. yine de tahammül edilemez boyutlara gelirse şikayet ve iletişim butonu kullanılmalı yine de baş edilemediyse bu yönteme başvurulmalı diye düşünüyorum.

    çünkü bu bkz. kural 2 ile sık sık çelişir gibi geliyor bana. çünkü başlıkta anlatılmak istenen konudan bağımsız başlığın sitedeki haliyle ilgili oluyor. onun yerine başlığı engellemek gerekir ki başkalarının konu hakkındaki görüşünü belirtmesini ve genel diyalektiği bozmasın.

    faşizm 101, "tanrılar kurban istiyor" dersine konu olma ihtimali olan bir eylem bana göre.
    abi