1. norveç çıkışlı mit.

    hikaye şöyledir:

    anlatıldığına göre thor uyumaktadır ve uyandığında çekici kaybolmuştur. son derece sinirlenen thor'un elleri ve sakalı titrer. arkadaşı lokeile froya'ya giderler ve onun kanatlarını ödünç isterler. böylece loke, jotunheim'e uçacak ve cinlerin thor'un çekicini çalıp çalmadığını öğrenecektir. loke burada cin kralı trym'le karşılaşır. trym ona çekici yerin 80 mil altına gömdüğünü ve froya onunla evlenmezse tanrılara çekici geri vermeyeceğini söyler..

    iyi tanrılar birdenbire duyulmamış bir rehin alma olayı ile yüzyüze kalmışlardır.. cinler tanrıların en önemli silahını ellerine geçirmişler ve onları çaresiz bir duruma düşürmüşlerdir. cinler, thor'un çekicini ellerinde tuttukları sürece hem tanrıların hem de insanların dünyalarının üzerinde güç sahibi olurlar.

    çekice karşılık froya.

    ama böyle bir değiş tokuş imkansızdır. eğer tanrılar bütün hayatı koruyan bereket tanrıçasını vermek zorunda kalırlarsa, tarlalarda otlar sararacak, tanrılar ve insanlar ölecektir. bu durumdan bir çıkış yolu yoktur.

    loke, asgard'a geri döner ve froya'ya gelinlik giymesini çünkü bir cinle evlenmesi gerektiğini söyler. froya çılgına döner. eğer bir cinle evlenecek olursa insanların onun bir erkek delisi olduğunu düşüneceklerini, söyler.

    birdenbire tanrı heimdal'ın aklına güzel bir fikir gelir. thor'un gelin gibi giyinmesini önerir. thor'un kadına benzemesi için saçlarını bağlayıp göğüslerine taş koyacaklardır. tabii ki tor bu öneriden çok hoşlanmaz ama çekici geri almak için tanrıların başka şansı yoktur.

    sonunuda thor gelin gibi giyinir. loke ona nedime olarak eşlik eder. ''haydi şimdi biz iki kadın cinlere gidelim'' der loke.

    jotunheimen'e varınca cinler hemen düğün töreni hazırlarlar. fakat tören sırasında gelin, yani thor bir öküzü ve sekiz adet som balığını yer ve üç fıçı bira içer. trym hayretler içinde kalır. kılık değiştirmiş amatör 2'li neredeyse yakayı ele verecektir. loke onları bu tehlikeden kurtarmak için, froya'nın boğazından jotunheimen'e gelecek olmanın sevinci ile sekiz gecedir bir lokma yemek geçmediğini anlatır.

    trym bu kez de duvağı kaldırıp gelini öpmek ister. ama thor'un sert bakışlarıyla karşılaşıp geri çekilir. bu durumu da kurtarmak da loke'a kalır. bu kez de düğünün sevinci ile gelinin sekiz gecedir uyumadığını anlatır. trym nikah sırasında gelinin kucağına konulmak üzere çekicin getirilmesini emreder. kucağına çekiç konduğunda tor çok sevinir. önce trym'i sonra jotunheimen'li cinleri öldürür.. böylece bu korkunç olay sonlanır..