1. güzel bir röportaj olmuş, emeği geçenlerin eline sağlık.
  2. https://puu.sh/yZo9W/fc42b91904.docx
    Okurken kendimce düzenleyip worde aktardım. Ekranım küçük olduğu için 18 punto. İsteyen hepsini seçip ayarlar.

    Sinemamızın geriliği ve salonların tekelleşmesine verilen cevaplar bence yanlış. Şu an seyirci kitlesi öyle bir durumda ki tüm dünyayı sarsan bir film çıkarsak bütün dünyada salonlarda rekor kırsa bile bizim salonlar da ilk 10'a giremez. Bu yüzden yönetmenlerin, yatırımcıların riske girmemesi gayet normal. Bu durumun sebepleri işe çok güzel değinilmiş. Ülkemizde çizgi romanı olmayan, kitabı olmayan bilim kurgunun neden filmi olsun?
  3. bu röportajı da sevabına şu sağ taraftaki röportajlar başlığının altına alsaydınız bari..
    sanırım site sahibinin ilgili yorumuna istinaden çok değerli olduğu için gözlerden sakınılmış, nazar değmesin diye anasayfada yayımlanmamış.

    tanım; tunca arslan ile yapılan röportajdır.
  4. tunca arslan röportajını hazırlayıp moderasyondaki arkadaşlara ilettikten sonra sağ tarafta röportajlar başlığı altında yayınlanmadığını görüp nedenini sormuş, aldığım cevabı buradan paylaşmayı düşünmüş ancak hiç kimsenin dikkatini çekmediğini görünce (kimse sormayınca demek daha doğru) vazgeçmiş, "birilerinin dikkatini çekerse süreci anlatırım" diyerek kendime söz vermiştim. @kartal kalkar dal sarkar 'a teşekkürler, yazmak farz oldu.

    röportajın sağ tarafta yayınlanmama nedeni (bana iletilen) teknik olarak bunu yapamamaları, yapabilen kişi bir kaç ay sonra siteye dönünce röportajın eklenebileceği imiş. sen bunu röportajı yaparken biliyor muydun derseniz "hayır", moderasyondan hiç kimse ben metni teslim etmeden önce röportaj yapıyorsun ama bir kaç ay bunu sağ tarafa koyamayız demedi.

    tunca arslan her ne kadar ilgimize, sorularımıza teşekkür etmiş, bu durumu mesele haline getirmemiş dahi olsa, şahsen böyle başta savma bir tutum içinde görünmüş olmaktan dolayı yaşadığım utancı anlatamam.

    yine moderasyondaki arkadaşların kendi ifadeleri ile bu nedenle "bir süre bu röportaj işine ara vermek daha doğru" imiş. o yüzden her ne kadar buradaki insanların ilgisini çekecek bir iki kişi ile temasa geçebilecek olsam da tunca arslan röportajı ile ortaya çıkan "yetersizlik" nedeni ile ben bu işten el çektim. malum gönüllülük esas, yaşananlar da yine malumunuz...böyle.

    gerçekten de en iyi röportajlardan biriydi, tunca arslan'ın eline, emeğine sağlık.
    mesut
  5. ben alt taraftaki(*) röportaj kısmını görmedim bile. youreads'te okuduğum tek röportaj tunca arslanın.

    işin programlama, web tasarımını yapan kişide gönüllülük üzerine çalışıyorsa müsait olmaya bilir. eğer hardcode yazdılarsa ve moderasyon da anlayan biri yoksa yapamamaları normal.

    yazılımcı insanlar bile bir başkasının kafasına göre yazdığı, notlar eklemediği kod parçasını ellemek istemezler.

    özetle gönüllülük esasına göre çalışan, daha reklam görmediğim bir platformda bu tarz eksikliklerin olması normal. ha, abinin arka planda sinsi şekilde "bu salakları beleş çalıştırırım sonra ekşi sözlük gibi olunca hem önden hem arkadan reklam alır, paraya para demem" gibi sinsi planları varsa bilemem. ama kendisini uyarayım tecrübe ile sabittir, bu işte para yok : )

    not: bende pek anlamam ama yardımcı olabileceğim bir şey olursa olurum.

    edit*: ekran küçük olduğu için bende alt tarafta.
  6. can aslan röportajının içeriğinde tunca öz röportajı var mı diye baktım.
    221çevikalp röportajının içeriğinde de arzu b röportajı olabilir mi diye endişe ettim.

    yeşil vadi iyidir.. lütfü de iyidir.

    neyse diğerleri normalmiş.
    tanım: soru soran üyeler kadar site düzenleyicisi tarafından ince dikkat gösterilmeyen röportajdır.

    03.04.18 güncellemesi: en sonunda düzeltmişler.