1. öncelikle şeriatla yönetilen bir ülkede olsaydı binemezdi. o koltuğa atatürk sayesinde oturduğunu bilmelidir. ramazanda fakirleri anlamak için oruç tutuyorum ya da dünya malı dünya'da kalır gibi argümanları da hiç diline dolamasın. jipinin tekerini satsa (şaka değil gerçek) bir gecekondunun 3 aylık isınma parasını karşılayabiliyor.
    kesinlikle herhangi bir nefretim yok. sadece bu çelişkiyi görmeyenlere üzülüyorum.
    bir yandan dünya'nın tadını çıkart, bir yandan her şeyde mağdur ol. sat jipini dağıt fakirlere nasılsa öbür dünya'da sonsuza kadar binebileceksin. yemez değil mi? yoksa içten içe bu dünya'nın son durak olduğuna mı inanıyorlar? ki lüksten paradan vazgeçemiyorlar?
  2. bu iğrenç başlık burada da açıldığına göre ekşi olma yolunda hızla ilerliyoruz demektir.geçmiş olsun.
    size kalsa uçağa da binmesin nefes dahi almasın. ulan ne beyinsiz sığ adamlarsiniz.. jip e binmeyip fakirlere yardım etsinmiş. nereden biliyorsun yardım etmediğini. siz ne kadar çok biliyorsunuz her şeyi herkesin ne yaptığını. işiniz gücünüz insanları yargılamak. sorunun fakir insanlar yaridmseverlik falan değil dostum senin sorunun başka.
  3. enteresan ayrımlara gider olduk. lokmaları da sayalım olmaz mı? şu anki sistemi beğendiğimden değil elbet ama eğer siz insanların özgürlüğünü savunuyorsanız olaya oradan giremezsiniz. o arabaya bugün açık kapalı herkes sahip olabiliyor. başı açık olmayanın hakkı değildir yok ya da başı açık o koltuğa geçen tam manasıyla hak ediyor diye bir kavram da yok.. insanlık üzere geçirilen bir parça bezle belli olmaz her koşulda. bu ayrımlardan sıyrılamadık gitti.

    evet bugün ciddi bir din sömürüsü var ve zamanında uygulanan baskılar sonucu da şimdi çok güzel fırsatlar yakaladılar. işi modaya kadar da götürdüler hatta değişik tarikat ve din gruplarının farklı tarzları bile oluştu. ama burada irdelenecek konu bu değildir.
  4. siyaset ile bireylerin kendilerini eş tutmamak gerekir. mağduriyet konusu siyasetin temeline oturtulmuş ve yavaş yavaş yerini kaybeder bir hal almıştır. he eğer türbanlı bacının hayatında hiç mağdur olmadığına inanıyorsan youtube üzerinde onlarca okulundan edilen kızcağızın videosu var, izleyebilirsin.
    sadece şöyle hayal et o kızları: 'etekleri ayak bileklerini kadar uzanmıyor diye okullarına alınmamaktalar'.

    din, insana elindeki herşeyi infak etmesini öğretlemez. paylaşım miktarı ve mallar üzerindeki ihtiyaç sahiplerinin hakkı, oransal olarak (minimum seviyesi), islam hukuku içerisinde yer almaktadır. bu oranlara uygun seviyede mal paylaşımı, geriye kalanının -israf edilmemek koşulu ile- çatır çatır yenmesine olanak sağlar.

    özetle, mal üzerindeki dini yükümlülüğü yerine getiren kişi ile senin jipe binme hakkın eşit.

    keşke herkes paylaşsa, hayat bayram olsa. ama en eşitlikçi solcusundan, en türbanlı bacıya kadar hiç kimse bütün malını paylaşmaz. çünkü hepimiz insanız.

    son olarak, salt dini inanışı gereği başını örten bir insanının ülkemizin büyük kurucusuna saygı duymayacağını önceleyip laf arasında geçirmek hiç de hoş değil.
    yalan
  5. çok iyi blowjob yaptığı için ödüllendirilmiş olabilir. kıskanmayın. çal(ış)ın sizin de olsun.
  6. başlık "jipe binen kadın" olarak açılmış olsaydı bile yeterince ayrımcı ve saçma olurdu. bu haliyle ise cinsiyetçiliğin ve ayrımcılığın dibine vuran bir başlık olmuş.
  7. benim için kimin hangi arabaya, nasıl giyinerek bindiğinin önemi yok çok kazanıyor ve kazanç durumuna göre araba tercih ediyor olabilir. ancak başında ki örtüyü, fesi, sarığı inançları için değilde şu an ki siyasi yapı ayrıcalıkları ile zengin olmak için takıyor ise çok farklı bir durum.

    benim itirazım daha çok peygamber efendimiz vefat ettiğinde evinden bir çuval bulgur çıkmış ühü ühü diye göz yaşı döküp daha sonra gmc jeep ile boğazda ki villasına giden molla ve onların hanımları, kızları.
    bunu bir tarikat müridine sordum şöyle dedim; asgari ücretle üç çocuk bakıyorsun ay sonunu getiremiyorsun sohbetini kaçırmadığın şu hocaların bindiği arabaya, oturduğu eve hiç mi itiraz etmiyorsun? ve cevap "hocamız en iyisine layıktır".
    artık söylemekten bıktığım deve, diken ilişkisine bir örnek.
    sonuç olarak gerçekten çalışarak kazanıyor ve sosyal yardım olarak az da olsa insanlara katkısı var ise giydiği giyisinin, kullandığı arabanın bir önemi yok. ayrıca türbanlı olması veya sarıklı cübbeli olması kişiyi müslümanlık konusunda hassas yapmaz tamamen şekilci bir anlayış sahibi veya şu an ki ekonomik çıkarları sebebi ile yapıyor olabilir ve örnekleri mevcut jet fadıl ile şu an tam anımsamadığım akp li vekil ve karısı. çıkarları bittiğinde görüntü olarak da değişime uğradılar.

    insanların giyim tarzı gerçekten umurumda değil ve üstünde ki başında ki bez parçası yüzünden yargılanması, dışlanması iğrenç ve alçakca. mini etek giyenden rahatsız olan kişi ile türbandan rahatsız olan kişi arasında hiç bir fark göremiyorum.
  8. siyasal islamcılığın bir simgesi haline gelen yobaz oligarkların şuursuz ve anormal para harcama örneklerinden ve simgelerindendir land cruiser v8 ve s600 v12. çünkü 1 damla alın teri yoktur, emek yoktur. sadece siyasal iktidara yakın durmak ve yaranmak vardır. türban da bu işin adı konmamış tacıdır, ahlak abidesidir. içten sünger mi, pamuk mudur bilmiyorum doldurmalı, arkası top şeklinde türbanın varsa; en pahalı markaları da haketmiş oluyorsun.

    bunun inançla alakası yok. yıllar önce teke tek'e ayşe böhürler adında akp myk üyesi bir tip çıkmıştı. fatih altaylı, akp nin yolsuzluk iddialarını sorunca bu dindar (!) ve türbanlı kadın, ''siz yaparken iyiydi de, biz yapınca mı laf oluyor?'' cevabını vermişti. kafa bu, zihniyet de bu!

    gerçekten, sadece allah için başını örten kadınların böyle olmadıklarını ben biliyorum. ne şatafat, ne gösteriş, ne de insanları hakir görmek gibi alçakça bir tutum sergilemiyorlar. imkanları ne kadar iyi olursa olsun, iyi yaşasalar bile bunu insanlara tahakküm kurmak için kullanmıyorlar. evet, cipe de binmiyorlar.

    cipe binenleri burada savunanların sadece iktidar şakşakçısı olduklarını anlamak için bilge olmaya gerek yok.
  9. gösteriş olmasın diye evini tuğla yerine kerpiçten yapan peygamberin dinindendir.

    yerseniz.
  10. yeni youreads varsa oraya geçelim, burası kasıyor dedirten başlıklardan