1. kendinden olanın özgürlüğünü savunmak sizi demokrat yapmaz. asıl tam da size karşı olanların bile hakkını gözetmek öncelikleriniden olmalı. samanyolu tv kapandığında oh oldu demek zaman gazetesine kayyum atandığında içten içten sevinmek iki yüzlülüğünğzün dışa vurumudur. (gün olup devran döndüğünde yine karşınızdaki en büyük düşmanın o olacağını bilseniz bile.)
    bu bağlamda bir suv araca binen türbanlıyı eleştirmek olsa olsa önlenemez kompleks ve kıskançlığınızın tezahürüdür. yıllarca "ama benim de annemin başı kapalı" sığlığında ele aldığınız hadisenin birikimlerle ne raddeye geldiğini hala görmemiş olmak da bir başka sığlık göstergesi. hiçte düşündüğünüz gibi bu ülkenin aydınlık yüzü değilsiniz. bu tutum da bir faşistliktir. muhafazakar olana da ,kürt asıllı olana da ,gayrimüslim olana da ,alevi olana da, gay olana da yani bu toplumu oluşturan her bireye saygı duymayı öğreneceksiniz. şimdiden başlayında, o zamanlar geldiğinde utanacak daha az şeyiniz olsun. ve merak etmeyin, gerçek demokratlar o zaman da sizi ötekileştirmeyecektir.
  2. muhafazakar ama fakir bir çevrede büyüdüm. hala fakirim, muhafazakarlık da kısmen devam ediyor. ama bugünkü anlamında değil. yani içki içmem, namaz kılmaya çalışırım, annem, kız kardeşlerim tesettürlü ve imam hatipli. kendi eşim illa türbanlı olsun demem ama kılık kıyafeti mazbut olsun diye düşünüyorum.

    bunları anlattım ki din düşmanı falan diye atıp tutmayın en başta. ben bu türbanlı bacıların jipe binmesini kabul edemiyorum. aslında başlık evet biraz ayrımcılık kokuyor. kadın erkek farkı yok bence. dindarım, muhafazakarım diyorsan öyle lükse giremezsin. millet aç gezerken milyonlarca lirayı 4 tekerli bir araca yatırıp, binlerce liraya eşarp, çanta alamazsın. o para istediğin kadar helal olsun, ihalelere istediğin kadar fesat karışmamış, istediğin kadar devlete yalakalık sonucu vergiden muaf sayılmamış ol yine de alamazsın. çünkü israf canım mümin kardeşim. israfın haram olup olmadığına bakmak için de hiç okumadığın, anlamını bilmediğin kuran'a bakabilirsin.

    elbette günah işleme özgürlüğüne sahipsin, israfa girebilirsin, çalıp çırpabilirsin, zina edebilirsin, ama ondan sonra ben "iyi müslümanım" deyip gidip kısa etek giyene, alkol alana "ateist, fahişe, eskort, ayyaş" falan diyemezsin.

    lan bu lüks, israf islam'a göre basit bir şey değil. pek çok ayet ve hadiste şiddetle tehdit ediliyorlar. "allah taâlâ kibirlenip büyüklük taslayarak elbisesinin eteğini yerde sürüyen kimsenin kıyamet gününde yüzüne bakmaz. " (ibn-i ömer)

    ayet:(mümin,35 )”allah(cc) kibirli, zorba olan herkesin kalbine böyle mühür basar."

    (mümin.76) ”ebedi kalmak üzere size ayrılan cehennem kapılarına girin. kibirlenenlerin yurtları ne kötüdür."

    müslüman geçinip de bunları yapan birinin, ateist olup da lüks içinde yaşayandan farkı inandığı dinin emirleridir.

    senin yaptığın o lüks harcama kibirden kaynaklanıyor, kibrini besliyor. kibir, hani şu şeytan'ın cennetten kovulmasına sebep olan büyük günah.

    koca islam tarihinde adından çok az bahsedilen bir adam vardır: ebu zerr. muaviye yeni yaptırdığı sarayını gösterip "nasıl, beğendin mi saray?" diye ebu zerr'e sorunca ebu zerr "eğer bunu müminlerin parasıyla yaptıysan kul hakkıdır, ihanettir! eğer kendi paranla yaptırıyorsan israf!" diye kapağı takmış ve sürgünlerde geçirmiştir tüm ömrünü. günümüz sahte vaizlerinden ebu zerr'i dinleyen var mı hiç?
  3. buradan da mağduriyet çıkartan var ya sizi allah'a havale ediyorum. bir de bana gerizekalı demiş mal insanlar var. ekşiye dönmeye başladı diye eleştiren var, oraya birazdan değineceğim.
    öncelikle şimdi yazacaklarımı iyice okuyun ve anlamaya çalışın. biliyorum çomar için zor bir şey ama deneyin en azından.
    ben başlıkta türban takan kadınlara laf etmiş miyim? hayır! aşağılamış mıyım? hayır! sadece bir yandan insanlara sürekli fakirliği öven ve şükretme kültürü üzerine kurulu bir dinin sembolünü taşırken bir yandan da kdv hariç 420.000 tl'lik bir jipe binmenin çelişkisini anlatmaya çalışıyordum.
    ama kıçında don olmayan çomar gelmiş burada o kadını savunuyor. daha neyi savunduğunu bile bilmiyor sayın mal. git kumda oyna biraz. ben ekşiye döndük lafına cevap vereyim:
    evet ekşiden geldik, renk kattığımıza da inanıyorum. ekşiden niye geldik? daha fazla özgürlük istedik diye? her şeyi sınırsızca paylaşalım, konuşalım diye! başlığı beğenmeyen okumasın. ama dikkatini çekmiş okumuşsun ve cevap vermişsin. işte bu yüzden buradayız sayın çomar.
  4. hayır hayır yanlış, çarpıtılmış bir düşünce, yönü tamamen değiştirilmiş kıskançlık bunun adı, eleştiri ya da belli bir ideolojinin görüntüsü altında olup o ideolojinin anlamına vakıf olamamak değil tamamen kıskançlık. ama bunun başına türbanlı ifadesini yapıştırınca bu ifade birden görünmez hale geliyor. temel sorun kapitalizmin getirdiği ben neden sahip değilim durumu ve bunun kızgınlığının sahip olanlardan çıkarılması, bu durumda kızılacak , suçlanacak ve çekilemeyecek faktörler ortaya çıkıyor türban bunlardan sadece birisi, aynı pahalı arabaya sahip, baba parası yiyen çocuk gibi, evet bunlar aynı başlıklar sadece bu başlık ülkemizde daha çok ilgi uyandırıyor.

    onun dışında yok islam şu dini bu dini o zaman neden bu dine inananlar buyruklarını yerine getirmiyor durumu konuşulacaksa önce jipten değil insanların katledilmesinden bahsetmek lazım gelir. ama onunda bir manası yok çünkü insan doğal olarak kötüdür, bencildir asıl sorun budur. din ya da adına her ne derseniz deyin bu tarz inançlar öldürmeyi teşvik etse dahi erdemli olan insan bu emre uymaz sonuç olarak aynı yere gelinir yani içimizde olan saf kötülüğe. sonuç olarak kötü olan biziz dinler, mitolojiler, ideolojiler değil. eğer kendimizi değiştirebileceksek değiştirelim ama yapamayız bu dünyayı ve kendi türümüzü yok edene kadar da yapamayacağız.
  5. jipe binmesi veya villada oturmasını hatta taktıkları çiçekli türbanlarini sindiremeyenler aslında bu kişilerin peygamberimize layık bi ümmet olamadığını düşündükleri için mi böyle söylüyorlar tabiki hayır bakınız şafak pavey oda aynı şeyi meclis içinde söyledi asıl dert kendi dünyalarına yakistirdiklari hayat standartlarını ötekileştirdikleri toplum sahip oluca hemen bi lekeleyecek kılıflar bulmak sanki milletin parasını çalmış da öyle sahip olmuşlar elbette ümmetin hali bu halde iken müslümanların şatafatlı hayat yaşamaları dogru degil ama bu şekilde karalama yapanların derdi üzüm yemek değil bağcıyı dövmek eğer itikadi olarak eleştiri sunacaksaniz başka başlık altında bu meseleyi konuşmak lazım
  6. Girişte yazan arkadaşımın mantıklı yorumu benimde düşünceme söylediği gibi yansıyor ama bu durum bana burda bu konu başlığını açıp eleştirip üzerine yerin dibine sokma hakkını ne yazık ki vermiyor.

    Bizim sorunumuz bu işte tam olarak. Bir iki örnekten sentez yapıp analizlerimizi tüm benzer örneklere dayatıyoruz. eleştiri yapanlardan Biri de çıkıp kardeşim bize ne, herkesin kendi yaşamı. İster türbanla biner ister bikiniyle önemli olan nasıl insan olduğu değil midir diye sorgulamıyor üzerine de yorum yazması günden güne korkutucu hale bürünüyor ortada olan durumu. siyasete vurup bunu gösterge gibi kullanmak hoş değil, bırakın çalan çalsın alan alsın kısacası yapsınlar. Dur diyemedikten,engel olamadıktan sonra eleştirip gömmek istediğimiz durum olarak kalıyor ne yazık ki.

    Bazen insanları o kadar çok eleştiriyoruz ki kendimizi göremiyoruz. Nedir bu başkası için fütursuzca eleştiri yapma hakkı, nereden geliyor. Bırakın artık şunları tip, giyim, kuşam kendiniz kendimiz için önemsediğimiz noktalar olsun, insanlara yönelik sallamalar için olmasın.

    Bu ülke ilerlemiyor çünkü birbirimizi eleştirmek, ne giydiğini ne yaptığını konuşmaktan başka birşeyleri konuşamaz olduk. Tek derdimiz insanlara sıfatlar bulabilmek oldu.

    (Dışarıdan bakıldığında genellemelere bürünüp eleştiri yaptığımızda nasıl göründüğümüzle ilgili iyi bir örnek bkz. tık. bu durumu hatırlayanlar varsa bu konu başlığıda "kız tavlamak için kitap okuma süsü" verdiği düşünülen kardeşimden farksız değildir. )
  7. maalesef hoş görülü değilim ve siyasi görüş giyim tarzı gibi şeylerden de gayet insanı eleştiriyorum. türbanlılara önyargım sonuna kadar var. burdaki sorun başını örtmesi değil örtsün ama türban gibi simgesel bişeyde sıkıntı neyse konuya dönersek abi bunların hiç birisi mi araba sürmeyi bilmiyor ya okulumun etrafında bolca var bunlardan hepsi de sonradan görme insanları yayaları diğer arabaları hiçe sayarak paldır küldür dalıyolar yola ne bi sinyal ne bi aynaya bakma. bi de kornaya basınca falan bakıp çemkiriyolar ki geçir arabaya arkadan. o çok sevdikleri istedikleri hilafet şeriat falan gelsin de evlerinde yanlasınlar.
    wtf
  8. şu tipleri koruyanlara sözüm. eyvallah özgürlük, hümanistlik falan anladıkta, başınıza bir şey geldiğinde, bu zihniyettekiler oh oldu diyecek size. önemli olan bu değil, biz zaten korusunlar diye onları korumuyoruz demeyin. kimse enayi yerine konmak istemez.

    simdi konuya dönersek yok öyle bizene falan. herşeye bizene mi diyeceğiz. sokak ortasında sen öpüşüyor musun? gencecik çocuklar sokakta bu tiplerin yanında rahat rahat gülüşebiliyor mı? onlar bize mi diyor.

    baştan sona yanlış. neden;

    -haketmeden zenginleştiler.
    -islam da ne alaka kadının araba kullanması.
    -müsriflik günah.

    peşin edit: sokak ortasında öpüşmeyin ayıp. ama kahkaha atabilirsiniz...
    ozumm