1. sonuna kadar katıldığım düşüncedir.

    düzeltme: ayrıca "müstahak" kelimesini yıllarca "müstehak" olarak bilmişim. büyük cahallık :)
  2. üzülerekte olsa katıldığım önermedir.
    zepur
  3. Tamamen reddediyorum ve ünlü bir siyasimizin deyişi ile "hass.*/r diyorum" Na da burdan bakabilirsiniz

    Halk kolay kanıyor her şeye, halk cahil ve bilmeden iş yapıyor zırvalarınızı alınız ve münasip yerlerinize ikram ediniz.
    Evet senin ve benim de içinde bulunduğum halkın büyük bir kısmı belli bir entelektüel birikim düzeyinin altında lakin bu onlara karşın herhangi bir şeyin müstahak olması anlamına gelmiyor.

    Halk, başına geçen siyasiler muazzam işler yaptı ve ülkeyi süper modern yaptılar. Eğitim sistemini modernize ettiler, bilim konusunda atılım yaptılar, insan haklarını beyannamesinin dilini yutturacak derecede insancıl bir anayasa falan ürettiler de ülkeyi coşturdular da bu halk sırf fantezi olsun diye ya bırak ben cahil kalıcam falan dedi.

    Suçu halkta aramayın, onu yönetenlerde arayın.

    Zülfiyare dokunmamın şeferine edit : hala aynı fikirdeyim
  4. pireye bakarak yorgan yakılmaması gereken durumdur. türk insanın iyi şeyleride göz önünde bulundurulmalıdır.

    edit: iyi yönümüzün pek kalmadığı üzerinde düşündüm..

    edit2: hayırlısı be gülüm
  5. ismet paşa: sence en zor şey neydi.
    atatürk: türk halkını harekete geçirmek.
    ismet paşa: peki bundan daha zor bir şey var mı?
    atatürk: harekete geçen türk halkını durdurmak.

    artık ne zaman harekete geçer bilemiyorum ama devrim şartlarının oluştuğunu görmek için kahin olmaya gerek yok. bu halk çok sabırlıdır. tepesine binersin sesi çıkmaz. ekmeğini alırsın sabreder. salak yerine koyarak televizyonlarda fantastik açıklamalar yaparsın neyse der. ancak bir harekete geçerse ne uzun adam dinler ne kısa adam.

    yani umarım böyledir. iyi insanlar kötüler kadar cesur olmadıkça bir bok değişmez. lan negatif insanım ya. o kadar pozitif başladığım entryi olumsuz bitirdim.
  6. tam beyaz türk yaklaşımı nedir derseniz işte budur. ülkede sosyal ve kültürel gelişime katkıda bulunabilecek herhangi bir girişimde bulunmadan kendi ülkesini hor görmek, insanını küçük görmek. sadece eleştirmek gelişime ne ölçüde katkıda buluyor allasen, senin getirdiğin eleştiri nasıl bir katkıda bulundu? sadece o sırada gazını aldı dimi? neferetini kustun, çevrene şovunu yaptın bitti aq. sonrasını siktir et amaç gelişimi sağlamak değil, kendini aşağılık olanlardan ayrı yere konumlandırdın çok büyük iş yaptın.

    yarrak gibi batıya bak gıpta et, sen bir mühendis, eğitimci, bilim adamı olarak halkını bilinçlendirmek adına ne girişimde bulundun, çevrende nasıl bir fark yapmayı amaçladın. hangi girişimde bulundun da türk halkına her şeyin müstahak olması diyebiliyorsun? ezik ezik takıl kapağı yurt dışına at gerisini siktir et anca buna yararsın zaten.
  7. islam denen arap virali, müridine kul olmayı emreder yani gönüllü köle.

    bu yüzdendir ki türkler, baştaki otoriteye asla isyan etmezler. yeter ki o pek değerli islamlarına halel gelmesin.
  8. her şeyin müstahak olduğu o türk halkını oluşturan bireylere asla rastlayamazsınız. ne bu başlığı açan kişi türk halkındandır, ne de başlığa giri giren arkadaşlar. ne kahvedeki batakçılar, ne taksi, şoförümüz ne de çiğ köftecimiz. herkesin dilinde aynı halk. halkı bile soyutlaştırma eğiliminde olan bir kitleye, haklısın, her şey müstahaktır.
  9. en çok da künefe'ye müstahaklar.
    waffle'a, kadayıfa, allah allah! muzlu süte.