1. ama asıl ırkçı onlardır lafıyla teşhis edilebilirler.
    zira ''milliyetçi, kendi tarafınca girişilen katliama karşı çıkmamakla kalmaz, ayrıca bunları hiç duymamak gibi müthiş bir yeteneğe de sahiptir.(orwell)''
  2. arap ırkçısı alır diyorum. bi kere son tek tanrılı dinin önderi arap yani islam medeniyeti onlardan çıkma yani 1.5 milyarlık müslüman kitle ortada diyorum yani para bol diyorum. dilleri edebiyata yatkın, müzikleri oynak, yemek kültürü desen etli pilavlı daha nolsun... ayrıca atı var atı, arap atı ne kadar güzel bi hayvan. valla çok asil ırk ne diyeyim...
  3. aynı değillerdir. bir kürt'e sen kürtsün dendiğinde hatta sadece cümlede "kürt" lafı geçtiğinde bunu bir aşağılama, faşistlik olarak görür; bir türk'e sen türksün dendiğinde bunu aşağılama olarak görmez. ki ırkçılık kendi ırkını yüceltmek, yüksek görmek ise bir taraf bunu yanlış algılamış.
  4. 2 gündür bayağı birbirine girmiş millet zaten youreads'te 2 ayda bir birileri rastgele bir konu bulup ortalığı karıştırıyor.
    neyse şu an ki konuya dönersek
    normal ırkçılıkta kötüde hadi onu geçtim en azından orada hiç alakası olmayan ırkları karşılaştırıyorsunuz. almanı, amerikalısı falan filan.

    şu an komik olan kültürü falan da geçtim harfleri bile aynı olan 2 ırk arasında kavga gürültü yaratılmaya çalışılması.
  5. şimdi öncelikle şunu söylemek istiyorum ki her insanın bir ideolojisi vardır. ideolojisi olmayan kişi insan değil hayvansıdır yahut mağara adamı benzeri bir şeydir. bizim ideolojimiz türk ırkının geleceğini daha parlak bir hale getirmek için elimizden geleni yapmaktır. yani ideolojimiz bu anladınız mı?

    şimdi diger hümanist geçinen gevseklere gelelim, kendini ileri görüşlü zanneden, aydın kesimden olduğunu sanan kisilere gelelim. bir siz akillisiniz değil mi? insanoğlunun yapısında barışçıl bir şekilde yaşamak yoktur. ilk insanlardan bu yana sürekli kavga/dövüş savaş var. barış durumu sadece bir seraptir. ona yaklaştıkça aslında varolmadigi anlaşılır.

    uyanın hayaller dünyasından, bu çetrefilli dünyada safinizi belli edin yeter. hümanisizm başlığı altında ideoloji avcılığı yapmanın, ortalık maskarasi olmanın size hiçbir faydası olmayacaktır. insanoğlunun tabiatında bu yok. muhakkak ki gensel olarak eksikliginiz sizi bu meziyete itiyordur, onu da anlıyorum. siz de kendi capinizda haklısınız.

    ve şimdi size soruyorum, inançlarıniz uğruna canınizi feda etmeyi mı secersiniz yoksa ortalık maskarasi olup böyle anca sözlüklerde laf sokmayi mı?

    tahmin edeyim, iki seçeneği de değil 3. bir seçenek uydurmaya kalkarsiniz kesin.
  6. ikisi de boş insandır.
  7. ''uyanın hayaller dünyasından'' yorumuyla bana enternasyonal'i çağrıştırmış mevzu, bir youreads krizi.
    ''uyan artık uykudan uyan, uyan esirler dünyası''
  8. aynısının laciverti diye bi laf vardır ya orijinalini yazmak istemiyorum.

    yalnız türk milliyetçisini takdir ettiğim bir nokta var "evet milliyetçiyim" diyorlar. hatta biraz üstlerine giderseniz "faşistim lan sana ne" diyebilirler. kürt milliyetçisinin bunu kabul ettiğine henüz rastlamadım belki de bana denk gelmedi bilemiyorum.

    *az evvel denk geldim. yazarken normal gelmişti de üzerine düşününce tuhaf geldi.