1. bilimin, sanatin dibine vurmuş, on fular gücündeki entelektüel türk erkeğine yakışmayan kızlardir.

    oğlum bu kadar kötülerse uzak durun olsun bitsin.

    başlık başa: birileri türk kızı şöyle, türk kızı böyle diye atıp tutuyordu, ona binaen yazılmış bir yorum.
  2. tatlıdır onlar candır, canandır, sevin onları dedirten başlık.
  3. yüz yıl geriye gittiğimizin belkide en somut göstergesidir, türk kızına ait içi boş ya da cılız yapılmış tanımlar. ister muhafazakar olsun ister elinde kitap, iki kelam etmeyi bildiğini sanan, plaza katlarında kadınların etek boylarıyla günü kurtarmaya çalışan entel görünümlü şuh delikanlı olsun; aile yapılarımız birbirinden çok farklı olmadığı için ve de mevcut düzen artık bunu böyle dayattığı için "türk kızı" her zaman kucaktan kucağa itilen bir tanımın pençesinde cebelleşecektir. burada söylenen hadsiz ithamları çürütmek, münakaşa etmek, kızmak, darılmak, ama öyle değilken böyle ... gibi savunmaya dönük tanımlar yapmak nafile. kadınlarımızın her zaman da dediğim gibi kendi değerlerini arttırmaları yönünde bilinç kazanmaları, psikolojik şiddette en iyi şekilde cevap verip bertaraf etmeleri gerekiyor başlarına gelmeden. yoksa erkeklerin ellerinde kızılcık sopası misali her gün on posta açılan başlıklarla yerden yere vurmalarıyla, sözlük vs. gibi ortamlarda kol gezen klavye delikanlılarıyla sidik yarıştırarak bir şeylerin düzeleceğini ummak; suya yazı yazmakla eş değerdir.

    yalnız çok üzücü bir nokta da varsa ki; bu tip ve benzeri düşünen kadın ya da erkeklerin bir gün çiftleşme yoluyla bir araya getirdikleri o yavrucakların da farklı bir kafaya sahip olamayacağı. ya da bu kafa yapısında olan ebeveynlerle; horlanan, her gün ikinci sınıf insan muamelesi gören ezilmiş bir birey olarak tekrar toplumda zuhur etmesi ne acıdır.
  4. dışı avrupa içi ortadoğu
  5. çiçaktır çiçak.
    bkz
    gunez
  6. sevgilisi olan erkeğe ilgi duymayan, evli erkeği ayartan cins.
    saba
  7. deli kurt'un gökçen kızıdır. sabiha gökçen'dir. tomris hatun'dur. fatma aliye'dir...
    slipo
  8. devlet personel baskanligi ocak 2015 verilerine gore turkiye universitelerindeki akademik kadronun yaklasik yarisini olusturan kadindir. buradan anliyoruz ki akademik alanda kadinlar ve erkekler esit oranlarda temsil edilirlerken; siyasi partilerin il baskanlarina baktigimizda bu esit temsiliyet yerini yuzde 7'lere, tbmm'deki milletvekillerine baktigimizda yuzde 14'lere, yerel yonetimlerde - belediye baskanlari, il genel meclis uyelikleri vs- yuzde 8'lere, bakanlar kuruluna baktigimizda yuzde 4'lere, valilere baktigimizda yuzde 2'lere, yuksek yargi organlarina baktigimizda yuzde 14'lere, isveren ve meslek orgutleri baskanlarina baktigimizda yuzde 7'lere, ust duzey devlet memurlarina baktigimizda yuzde 8'lere, kamu personelinin tamamina baktigimizda yuzde 36'lara, universite rektorlerine baktigimizda yuzde 7'lere iniyor.(*:veriler cesitli kaynaklardan alinmistir, detaylar icin mesaj atabilirsiniz.)
  9. her insan gibi 2 gözü, iki kolu ve düşünen bir beyni vardır.beynini kullanıp kullanmamak onun elinde olan bir olaydır. ayrıca türk veya irlandalı olması kadın algısını çok mu değiştiriyor ?
  10. türk erkeğinin yansımasıdır.