1. cogu güzel yemek yapar.
  2. maalesef ki eğitimsizliğe bırakılmıştır. ve bu sebeple dövülmüş, hor görülmüş, aşağılanmış, tecavüz edilmiş, üzerinde baskıcı bir otoritere maruz bırakılmıştır. daha güzel cümleler sarf etmek isterdim ama üzgünüm ki durum bundan ibaret.
  3. memleketle alakalı her şeyin değeri gurbetteyken anlaşıldığı gibi, sürekli yerin dibine sokulan türk kadınının değeri de yurtdışındaki hemcinslerini yakından tanıyınca daha iyi anlaşılır.
  4. sürekli öldürülüyor, şiddet görüyor ya da taciz ediliyorken hakkında bu denli apır sapır konuşanları anlamadığım kadındır. kadın olduğu için bir yakınınızın ya da kadınsanız şahsınızın her an her yerde öldürülebilme, tecavüze, tacize, şiddete uğrama ihtimali varken birilerinin bu kadar rahat konuşması türk kadınını suçladıkları cehaletin en az on katına sahip olduklarının göstergesidir benim nezdimde.
  5. yaşamın her noktasında şiddet gören (burada bile) insanlardır. eğitimsiz insanları geçelim bakanlık yapmış kişilerin bile hakaret ettiği güzel insanlardır. türkiye'de kadın olmak zor iş. sesli gülemezler, dışarı çıkamazlar, tacize uğrarlarsa kesin hak etmişlerdir.
  6. murat 124 kasasıyla mercedes triplerine giren ilginç bir güruhtur.
  7. "ey kahraman türk kadını, sen yerde sürüklenmeye değil, omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksın."
  8. 20li yaşlardakiler için boşuna trip ve kıskançlığa girmese çok iyi ilişkilere sahip olacak tayfadır.
  9. dünya üzerinde bir kadın olarak, asla yaranamayacağınızı anladığınız başlık.

    bu başlıkta türk erkeği de incelenebilir; bknz: hayatı boyunca zenginliğini kendine övünç kaynağı bilen, kendi karakterini kendi gözünde yok sayan, her ortamda parasıyla hava atıp ondan sonra insanların kendileriyle değil de paralarıyla ilgilendiğinden dem vuran, kendilerini güçlü görmeleri maddiyata dayanan, üniversite mezunu dahi olsa(belli bir kesim), eşşekliğin her daim baki kalacağını canlı kanlı anlayabileceğiniz başlık.

    bir kadın olarak, evliliği kendine garanti görme açısından reddediyorum. kağıt üzerinde aile kurmayı reddediyorum. bana sadece maddi destek sağlayacak hayat boyu fikir alışverişinde bulunamayacağım, entelektüel hiçbir tartışma yapmayacağım bütün insanları reddediyorum.
  10. ben babamı küçük yaşta kaybettim hatırlamam bile. beni annem büyüttü. sadece beni değil abimi ve ablamıda. kocasından kalma tek maaşla aynı anda 3 çocuk okuttu, çocukları borçlandı o ödedi. ev geçindirdi. yıllarca aynı elbiseleri giydi yeri geldi kışta kıyamette giyecek doğru düzgün botu olmadı. hiç bir zaman şikayet etmedi, keşke demedi, elindekiyle en iyisini yaptı. dediyse bile bize yansıtmadı. benim annem türk kadınıydı. dünyanın en güçlü kadınlarıdır türk kadınları.