1. altyapı yerine futbolculara gereksiz şekilde eşek yüküyle para harcanması.
  2. akıl yerine hamasetin rehber alınması birinci neden... en canlı kanıtı bu satırlar yazılırken oynanan ispanya - türkiye maçı... ispanya'nın hocası del bosque, "futbolu bilmiyor, en iyisi yeniköy'de kasaplık yapsın" diye türkiye'den gönderilmişti! o yeniköy kasabı kerameti kendinden menkul futbol ilahlarımıza futbolun çok basit bir oyun olduğunu öğretiyor şimdi... önce tevazu ve kendini bilmek... sonra bir hayali olmak ve onun için canını dişine takmak... sizce sahada bu duygular kimde baskındı?
  3. avrupa takımlarının önceliği "takımlarıdır" ve onlar devamlı altyapı ile takımlarını beslerler. böylece onlarca yıl geçse bile isimleri de başarıları da kalır.
    türk takımlarında ise olay para odaklıdır.

    avrupa takımları, şampiyon olan kadrolarını korurlar ve daha da geliştirirler. bizde ise şampiyon olan kadro yurtdışına satılır
  4. fatih terim ve egosu daha başka ne olabilir. yıllardır imparator diye diye adam kendini gerçekten imparator sanmaya başladı. en ufak eleştiride saçma sapan laflar artistlenmeler falan. ergen misin nesin anlamadım ki.
    zepur
  5. türkiye'de hiçbirşeyin gelişmemesinden kaynaklı.
    fatih terim kimdir son 15 yılda ne başarısı vardır ?
    bir tane antrenor teknik direktör yetiştirmiş midir?
    Bakınız : aydın örs efes ile koraç kupasını alırken yanında 3 tane yardımcı antrenör vardı.
    -oktay mahmudi
    -ergin ataman
    -erman kunter
    şimdi 3'ü de türkiye'nin en büyük basketbol antrenörleri.
    Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin elle tutulacak hiçbir yanı kalmamıştır.
    bize lazım olan...
  6. aziz yıldırım
    yildirim demirören
    aqp
    fatih terim
    yanli basin
    zamaninin fetocu futbolculari(hakan sukur arif erdem)
  7. çok basit. her şeyde olduğu gibi disiplinsizliktir.
  8. en büyük sorumlu siyasi erkin her şeye bulaşması. tıpkı aile yapısına, eğitim hayatına, yaşam tarzlarına, neyi düşünüp neyi düşünmemene, nasıl güldüğüne, ne izlemen gerektiğine, neleri yazıp neleri yazmaman gerektiğine vs. karıştığı gibi futbola da siyasi düşünce empoze edildiğinden bizim ülkede futbol asla sadece futbol olamamıştır.

    31 ocak 2016 bursaspor amedspor maçı

    16 kasım 2005 türkiye isviçre maçı

    işte bu kafayla sadece futbolda değil hiçbir spor müsabakasında başarı elde edilemez.
  9. sabırsızlıktır. herkesin dilinde altyapı sorunu ama herkes takımına yıldız futbolcu istiyor. takımdaki gençler şans bulamıyor ki amk. ondan sonra gelişmiyor. şans bulamazsan, deneyemezsen nasıl geliştireceksin. adama baştan güvenmiyorsun ki.

    yürümeyi bile düşe kalka öğreniyon amk, sağlam bir jenerasyon yetiştirmek için sabır gerek. lafta değil gerçekten altyapıya desteklemek gerek.