1. gerçektir. hristiyanlık dışında 'bilinen' bir din olmaması da komiktir- diziler ve filmlerden-. türkiye'de budizm, hinduizm saçmalıktır. söz konusu bile olamaz ve hakkında bir şeyler öğrenmeye gerek bile yoktur. 3 din olduğu kabul edilir.

    bir budistle konuştuğum zaman, türkiye'de budizme saçmalık olarak bakıldığını söyledim. çok şaşırdı ve neden acaba diye düşündü. islam dininde 4 kadınla evlenilmiyor mu, asıl saçmalık bu değil mi ? dedi. haklısın dedim daha ne diyeyim.

    islam bile öğretilemiyor, kimse kuran okumuyor gibi argümanları geçtim. 3 din dışında diğer dinlerin doğru olabilmesi tartışma konusu bile değil.
    engel
  2. öğretilmesi yasaktır da ayrıca.
    mardin midyat ta mor gabriyel manastırı var; 399 yılında yapılmış, süryaniler hala kilise ve manastır olarak kullanır. bu tarihi kilisede süryanilerin orda kalan öğrencilere hrıstiyanlık eğitimi vermesi yasaktır. onlar da yurt dışında din eğitimi alır, tekrar gelir. bunu bana manastırı gezdiren süryani görevli söylemişti. ve bu durum yıllardır böyle. sadece akp döneminde olan bir şey değil. türkiye sözde laiktir. uygulamada malesef islam cumhuriyeti. rte, ecevit, demirel, özal vs isimler değişse bile müslüman olmayanlar açısından türkiye' de bir şey değişmiyor.