1. 15 milyon civarındadır.bir araştırmada okuduğuma göre 150 bin laz, 60 bin de ermeni varmış. araplar 1 milyon ile kürtlerden sonra en kalabalık grup.
    abi
  2. 17-20 milyon arasinda oldugunu tahmin ettigim nufustur.
  3. çok enteresan bir nüfustur. mesela kürt nüfusundan tek bir kürdü kaybederseniz (bkz: hurşit külter) , her gün nerede diye sorarlar, ensenizde boza pişirirler. daha fazla sayıda kürdü yok ederseniz (bkz: roboski) , insanlar bir süre bağırıp çağırsa da bir süre sonra unuturlar, sakinleşirler. ama topyekün şehirlerin imhasına girişirseniz kimsenin sesi çıkmaz.

    mesela asker, vatandaşın vergileriyle alınan ve kendisine teslim edilen silahı vatandaşa doğrultursa vatan hainliğiyle yargılanır. ama kürt nüfusa doğrultursa kimse yargılanmaz (bkz: roboski) . mesela uçaklar vatandaşın şehirlerinde alçak uçuş yapıp bombalarsa bu çok kötü bir hıyanettir. ama uçaklar ve helikopterler kürt nüfusunun yaşadığı şehirleri aylarca yakıp yıkarsa hiç bir şey olmaz.

    yanlış anlaşılmasın, türkiye'deki kürt nüfusunun kimlik belgeleri vardır ve onlara da türkiye cumhuriyeti vatandaşı denir. ama tecrübeyle sabittir ki bazıları daha bi vatandaştır.