1. kalıp kaybedilenleri geri kazanmaya çalışmaktan daha kolaydır. ben zoru severim.
  2. akp rejiminin islamofaşist uygulamalarından sonra ilk olarak yaşam tarzına müdahale edilmesi neticesinde ortaya çıkmıştı bu istek. sonrasında iş, aynı beceriksiz rejimin hatalı dış politikaları neticesinde doğrudan yaşama hakkının gasp edilmesi boyutuna varınca tamamen ayyuka çıktı. insanların bomba patlar endişesiyle "kalabalık yerlere gitmeyelim" dediği bir ülkeden çekip gitme isteği kadar anlaşılabilir bir istek olamaz sanırım. pılınızı pırtınızı toplayıp gitmenin yollarına bakın. tezer özlü'nün bu denli haklı olacağını düşünmezdim ama, gerçekten de burası bizim değil, bizi öldürmek isteyenlerin ülkesi.
  3. sanırım her olay sonrası herkesin içten içe düşündüğü ama icraata gelince koşullardan dolayı yapamadığı şey. ben de düşünüyorum tabi ki gene mi aynı şeyler falan diye isyan edip keşke gidebilsem bu ülkeden şeklinde.
    belki ilerde şansım olursa kesinlikle gitmekten yana kullanırım hakkımı. çünkü gidişat hiç iyiye gitmiyor. iyiye gitse bir umut bu düşünce insanların kafasından çıkar.
  4. ülkemizde yaşayan suriyeli mültecilere laf eden insanların gerçekleştirmek istemesini son derece mantıksız bulduğum eylem. kurtuluş savaşı zamanında dedelerin türkiye'den çekip gitseydi bu laf ettiğin mültecilerin konumuna düşmeyecek miydin entel,farkındalığı yüksek, isviçre'lerde yaşamayı hak eden arkadaşım?
    bu fikirde olan insanlar kendi hayatında bir sorunla karşılaştığında da sorunu öylece olduğu yerde bırakıp gidiyor mu diye de merak etmekteyim ayrıca.
  5. çekilip gidilmek istenen ülkeler, genellikle içine edecek insanları değil, birşeyler katacak insanları kabul ettiği için, gayet mantıklı olan eylem. ayrıca entry'sini editleyip insanlara entel diyerek hakaret ettiğini sanan, aslında cahilliğe övgü düzenlerin de, gerçekleştirme isteğimi arttırdığı eylem.
  6. sözlük kurallarını seviyorum ama ilk defa bu kurallara katılmıyorum. türkiye'den çekip gidilmez, siktir olup gidilir.
    sde
  7. ben çekip gittim diyelim sevdiklerim buradayken ben ne kadar gidebilirim. kaçmak çözüm değil kalıp savaşmak lazım.
  8. ben neden çekip gidiyorum ki onlar çekip gitsin. dediğim durumdur. doğal güzellikleri olan bir coğrafyada yaşıyorum, onlar bu ülkeyi çirkinleştiriyor. ve daha yaşanılmaz hale getiriyor. o zaman benim değil aksine bu ülkeye zarar verenlerin çekip gitmesi gerekiyor.
  9. ülkemi çok seven bir insan olarak, uzun zamandır düşündüğüm eylemdir. insanım ben de dayanamıyorum olmuyor. kalsam olmuyor, gitsem gönül razı değil durumu tam olarak. korkuyla, gelecek kaygısıyla yaşamak istemiyorum savaşmak istemiyorum, öldürmek veya öldürülmek istemiyorum, insan gibi yaşamak istiyorum, insan gibi ölmek istiyorum...
  10. avrupa suriye'li mültecileri alırken bile seçiyor, okumuş ve paralı olanları "tercih" ediyor. türkiye'den çekip giderken "tercih edilen" olabilmek için paranız ve ünvanınız olmalı.