1. başta kıbrıs sorunu olmak üzere ege ve heybeliada sorunlarını çözecek devrimci adım. tabi yunanistan'ın euro bölgesinde olması işi zorlaştırıyor ama asla olmayacak bir ütopya da değil. düşünsenize, demorasinin beşiği olan yunanistan ile birleşirsek türkiye medeniyetler seviyesinde çağ atlamış olacak. iki millet mübadele sonrasında ilk defa tekrar birleşecek ve birlikte süper güç olacağız.
  2. kültürel olarak bu kadar yakın 2 ülkenin birleşmesi ütopyasıdır. 2 ülkenin de yükselmesini sağlayacaktır. şahsen desteklediğim bir şey olmakla beraber en temel sorun dil sorunu olacaktır. zaten hali hazırda birleşmiş olan türkiye ve kürdistan(*:kürt nüfusunda yaşadığı coğrafi bir bölge)'da da yaşanan en büyük sorun (*:bence) dil sorunudur. eğer bu sorun çözülürse aynı şekilde yunanistan ile de birleşilebilir bir ortam oluşmuş olur. muhtemelen bizim ömrümüz bunu görmeye yetmez ama bir gün olacağını düşünüyorum.
  3. rusya'nın çıkıp amerika'ya "ya kardeşim gel birleşelim bu cihan egemenliği savaşı nereye kadar, birleşip barış içinde yaşayalım işte" demesi ve ardından sorunsuz birleşmeleri kadar olasıdır. ha bir de papa'nın sultanahmette cuma namazı kılması kadar.

    bakın hem dini olarak hem siyasi olarak ele aldım olayı, durum bu.
  4. ne memleketmişiz yahu, kimsenin hayalinde toprak bütünlüğünü korumak diye bişey yok.

    ya bölecekler ya birleştirecekler. oturun hele bi oturduğunuz yerde. (*:swh)

    tanım: fantastik bir ütopya.
  5. keşke , ama gerçekleşmesi zor bi rüya sanırım.
  6. olmayacak hayalden öteye gidemeyecek bir düşüncedir.

    sen yunan milletini bizim gibi koyun mu sandın?

    helikopter düşürülecek askerleri ölecek Genel kurmay düğüne gidecek?

    Daha binlercesi, fıtratı falan.

    Burayı oku da olmayacağını anlarsın: Aleksandros Grigoropulos

    İsyan diyor isyan ya sen birleşme diyorsun.
  7. baklava sorununu bile çözemez, kıbrısmış ahhaha güldürdün
  8. damacana siken bu dalyarak anadolu çomarlarıyla yaşayacağıma yunanlıyla rakı balık yapmamı sağlayabileceğinden, sıcak baktığım fantezi.