1. ege bu sıralar çok kötü, fazla da göç aldı zaten. yaşanmaz burlarda, gelmeyin sakın.
  2. memleketim olan amasya olduğunu düşünüyorum..
    son resmi istatistiklere göre eğitim seviyesi olarak türkiye 3.sü şehrimiz..
    terör olaylarına oldukça uzak..
    içinden akan yeşilırmak'ı, dağlarındaki kral kaya mezarları size huzur soluklatacak bir şehzadeler şehridir amasya..
    butik otelleriyle misafirlerine, meyve bağlarıyla da üzerinde yaşayanlara mutluluk verir...
    bekleriz efendim...
  3. doğduğum büyüdüğüm şehir çanakkale. son zamanlarda şehir planlama adına yapılan saçma sapan yapılar eski tarihi dokusunu bozmakta. yine de bence çanakkale türkiye'nin en yaşanabilir şehri.
  4. edirne son zamanlarda aklımda
  5. izmir demeyerek artık gelmemenizi temenni ettiğim anket.^:evet yedi düvel izmirliyim^ antalya falan güzel diyolar hem sıcak da... gidin yerleşin abi.
    chef
  6. manisa olabilir uzun süre yaşamadım ama izmir'e yarım saat uzaklıkta.
    vagus
  7. muğla
    not: muğlalı değilim.
  8. türkiye'de yaşanabilir kentler dikine uzayıp enine genişleyememesi yüzünden yaşanabilirliği havada yaşatmayı amaçlayan bir sürece girmiştir. yanlış anlaşılmasın yüksek katlı binalaşmayı yerine göre destekliyorum. ben işin yaşanabilirlik kısmının "yeşilliği ellemeyin, onları betonlaştırmayından" daha fazla olduğunu düşünüyorum. yaşanabilirlik açısından elimizde kalan tek insan mekanlarımızın yeşil alanlarımız olduğunu bunlarıda kaybetmemek için verilen uğraşların destekçisiyim.

    yaşanılabilirlik açısından bu ülkede gösterilebilecek malesef iyi örneklerimiz yok. bu sistem içinde ki kafayla gidilirse de yaşanabilirliği dış dünyadan evlerimize çekeceğimiz örneklerimiz günden güne çoğalacak.çünkü hepsi betonlaşma süresicinden ibaret, yaşanabilirlikse o betonlaşmanın "sözde" kentsel mekanlarıdır, iki peyzaj alanı yapılan sitelerin yeşili koymak için koyduğunu farkettirmeleri kadar durum ortada aslında. günden günede kötüye gidiyoruz bu konuda, inşaat sektörü depar atmış durumda.

    yeşil alan dışında insanlara sunulan kentte yaşanabilirlik kavramını destekleyecek projelerin çoğu yeni yeni gelebilmekte ama yeterli değil. bu şehirlerde kendini bir tık öne çıkarmış durumda. illa ki örnek verilmek gerekirse; bursa ve eskişehir uyguladıkları projelerle yaşanabilirlik açısından önemli adımlar atmışlar, yaşanabilirlik seviyesini ülkeye göre bir tık üste çıkarmışlardır.
  9. elbette yoktur. en fazla mahallesi, semti olabilir. üstelik izmir'in bu konuyla uzaktan yakından alakası yoktur. hakikaten 'yaşanılabilirlik'ten kasıt politik fanatizm, altyapı sorunları, şövenizm ve mikro milliyetçilik midir nedir.

    not: balçova yaşamsporluyum.
  10. kadıköy.