1. o ve onun gibilerin saçma politikaları ve gereksiz icraatlarıyla biz sadece ve sadece ölüyoruz. o evden eve binlerce siville geçerken biz işimize eşimize okulumuza çocuğumuza giderken ölelim. ya başkanlık ya kaos dediler .olmayacak. alışmayacağız

    edit: saçma politikalar dedik. bile bile bataklığa sürükleniyoruz dedik. dinletemedik en son alışmayacağız dememin üzerinden 16 patlama ve bir darbe geçmiş. nerede bu istikrar sürsün deyip hükumeti pohpohlayan gerizekalılar. nerede bu demokrasi bekçileri.
    ryu
  2. "alışmalı" diyen otoriteye karşı aklıselim söylem. ama alışamadık ama kanıksadık belki. bakın bugünkü eylemde can kaybının az olması bile teselli unsuru oldu. evlere kapandık. sokakta kimse yok cumartesi akşamı olmasına rağmen. yollar bomboş. bu durumu " istanbul'un trafik sorunu çözüldü" diye tiye alan kerkenezleri de görmek nasip oldu maalesef.
  3. alışmadığımız hâlimiz bu ise, alıştığımız hâlimizi görmek istemiyorum...
    acı ama gerçek.
  4. yalan, çoktan alıştı.
  5. kusura bakmayın da hasssssssssiktir lan.

    bi terör eylemi oluyor ama kimse yadırgamıyor, nasıl olmuş falan demiyor sadece bu sefer kaç kişi ölmüş diye soruluyor. 2 gün sonra hatırlayan sayısı ülkenin %10luk kısmı. alışmışlık değil de nedir bu?
  6. bu hükumet %50yi makarna, kömür sonra da allah diye diye çok şeye alıştırdı. küçük yaşta kız ve erkek çocuklarına tecavüze bile (tercih etmek durumunda kalsam bombalanmayla ölmeyi seçerim) alıştı bu insanlar.
    o nedenle teröre alışalı baya oldu.
  7. türk insanı alışma evresini çoktan geçti. öğrenilmiş çaresizlik bizimkisi. herkes bir şeylerin ters gittiğinin farkında ama bastırıldığı kabuğun altından çıkıp iki çift laf edemiyor. sosyal medyada kullandığınız bu 'alışmayacağız, bastırılmayacağız, susmayacağız' gibi kahramanca laflarınız ise yeni bir terör olayı olana kadar arşivlerde beklemekten başka bir işe yaramıyor maalesef.

    ha keşke olsa, keşke insanlar topyekun bir araya gelip 'kahrolsun terör' demektense niye bu ülkede terör var onu sorgulasa, alışmasa ama bu türkiye için fazla hayalci bir düşünce. doğru, verimli, aklı başında ve galeyana gelmeden soğukkanlı bir şekilde düşünmeyi ardımızda bırakalı çok oldu çünkü.
    kahlo
  8. alıştık bile. bağımlı olmayalım , bizi etkilemesin diye yayın yasağı getiren bir hükümetimiz var^:swh^
    sidar
  9. evet o yüzden bir patlama gerçekleştiğinde ilk aranan, ilk bakılan şey patlamanın görüntüleri oluyor. insanların öldürülmesinden çok nasıl öldürüldüğü dikkat çekiyor.