1. böyle bir çaba uç noktalarda yer alan aşağıdaki gibi iki farklı şekilde sonuçlanabilir.

    (bkz: balkan faciası)

    ya da,

    (bkz: ermeni tehciri)

    seçim sizin. bence risk almaya değer.
  2. 3 parçaya bölünecekse ve şartlar adil olacaksa (bir taraf diğer tarafı ekonomik olarak kalkındırmayacaksa) mantıklı olabilir. celal şengör de bu konu ile ilgili konuşmuştu:
    https://www.youtube.com/watch?v=BMBRoLavlTQ
    not: terörle hak aramayı doğru bulmuyorum.
    bb
  3. bölünecekse, fethiye benimdir, ilk baş ben söyledim.
  4. pkk histerisiyle yüce devletimizin yıllardır vatandaşını en çok korkuttuğu olasılıktır. ancak mantıklı düşünüldüğünde diyarbakır, siirt ve bingöl vb. şehirlerimizde kalan güzide vatandaşların istanbul, izmir, ankara, muğla vb. şehirlere pasaportla ya da hatta belki vizeyle girme ihtimalini düşündüklerinde bunu asla istemeyeceklerini sanıyorum. bunu isteyenlerin zeka seviyesini de ayrıca tartışmak gerek. bakın dikkat ederseniz orta doğu'nun politik koşullarından, barzani yönetimindeki kuzey ırak'ın durumundan vs. bahsetmiyorum bile. üstteki önerme uzun zaman doğu'da yaşamış bir kişinin gözlemleridir sadece.
    öte taraftan "vatan bölünmez şehitler ölmez" naraları atan arkadaşların vatan diye sahiplendikleri yerin sadece türkiye'nin batısı olması da ayrıca komiktir. madem doğu senin vatanınsa burada yaşayanlar da senin vatandaşındır; aynı şekilde sahiplenmen gerekir. sahiplenmeyeceksen, bırak herkes kendi vatanında yaşasın o zaman. saçmalık saçmalık üstüne.
  5. sınırların kaldırılması akabinde tereyağından kıl çeker gibi halledilecek sorun.
    o olmazsa bana da maraş'ı bırakın.
  6. türkiye, insanların farklılıklara saygısı ve tahammülü olmamasından dolayı zaten bölünmüş bir ülkedir. fenerli, cehapeli, kürt, alevi, köylü, siyah, solcu, dinci, atayiz, gey, hüloğ, %50 ... bunun en büyük kanıtı da, saydıklarımdan birinin başına kötü birşey geldiğinde oh iyi olmuş deyip keyiflenen başka kesimlerin ortaya çıkmasıdır.
  7. yavaş yavaş dillere düşürülmeye başlanan söylem.


    bunun fitilini turizm ile ilgili yapılan bir açıklama da duymuştum tamamını okuyabilirsiniz;

    vergili turizm bölgeleri

    ülkede;

    - takım tutmak fanatikliği,
    -takım tutar gibi siyasi partilerin desteklenmesi
    -etnik köken ayrımcılığı
    -dini görüşlere olan saygısızlık

    diye diye zaten bölündük, sadece aynı sınır içerisinde yaşayıp gidiyoruz(gerçi sınırlarda delik deşik o topa girmiyorum) herkesin kendi çıkarını düşünmesi, karşı tarafa hoşgörüsüz davranışlar, bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasıncılar olduğu sürece zaten bir halt olmaz.

    düzelirmiyiz bence zor, barış kavramını geçeli çok oldu sanırım.

    madem haritadan yer beğeniyoruz 'izmir' e sürebilirsiniz diyelim beni şeklimiz şemalimiz yürüsün en azından. izmir olmadı çanakkale oldu o da olumlu
  8. ya sıkıldım valla yemin ediyorum, bölünecekse bölünsün, savaşlar bitecekse, refah gelecekse, hukuk kurallarına uygun insan gibi yaşacayacaksak bölünsün. kardeşlik naraları atmıyorum zaten evvelden ezelden sınır çizgilerine, tel örgülere, bölgelere gıcığım. hümanistlik değil bu insanlara da ayrı gıcığım ben fakat yok ülke bütünlüğü yok toprak bütünlüğü yok hepimiz aynı vatanın evlatlarıyız falan yemiyorum yani ben, kardeş kardeşi öldürdükten sonra, o ülkenin topraklarına bastığında kan fışkırıyorsa ben istemiyorum ülke bütünlüğü falan. neydi o söz "hiçbir amaç insan hayatından daha değerli değildir"
    izumi
  9. mayoz bölünme kullanalım çeşitlilik olsun ^:swh^

    şaka bir yana birlikte huzur içinde yaşamak varken bunu isteyenler samimiyetsizdir.