1. sokakta görüp selamlaşmadığım insanlarla karşılıklı takipleştiğim sitedir. ulan yolda selam vermiyor twitterde twitimi favlıyıp üzerine rt yapıyor... hoş değil
  2. gündem yaratmada ve yaymada tehlikeli derecede başarılı bulduğum ağ. her türlü yalan haberi o anda trend olan topiclerden birine yüklerseniz, 1-2 hafta gibi kısa bir sürede herkesi ona inandırabiliyorsunuz. en kötü yanı da the guardian gazetesinden makale de gösterseniz, insanlar twitter'e güvenmeyi tercih ediyorlar (aynen yaşanmıştır).

    sevmediğim başka bir özelliği ise sahte duyarlılıklar cenneti olması. sabah telefonu eline alan kişi trend topicler arasında o gün kim öldü/doğdu ise ya da her ne önemli olay oldu ise, klişe tweetini atıyor ve işi bitiyor. en azından bitti sanıyor. 23 nisan ulusal egemenlik ve çocuk bayramını unutup twitter'dan görünce "aaa bugün bayramdı dimiiii" şeklinde tepki veren kişiler var (ayyyyyyyynen yaşanmıştır). şimdi bu kişiye dışarıdan baktığınızda gördüğünüz şey "ulu vatanımızın egemenlik bayramı kutlu olsun #23 nisan #atatürk #vatan". ama aslında bu kişi o günün bayram olduğunu dahi unutmuş duyarsız, umarsız, umursamazın tekiydi.

    sevmiyorum özetle bu siteyi. hayatlarını buraya kusan insanları gördükçe de biraz üzülüyorum. elden ne gelir ki.
  3. twitter'a göndermeli stromae'nin carmen'i
    click
    (aynı zamanda bu parça düşüncelerin müzikle gerçekten zevkli ve iyi bir biçimde anlatılabildiğinin isbatı olabilir diye düşünüyorum)
  4. işimin zorunluluğu olarak sosyal medyanın her mecrasında bulunuyorum. bireysel olarak kullandığım hesabımda ise gündemi takip ediyorum ki anlık gündem takibi için oldukça işe yarıyor. zaten dönemsel olarak büyük büyük abilerin kararıyla erişimin engellenmesi de bundan. mesela an itibariyle mobil cihazlardan ve bilgisayardan erişim sağlayamıyorum. bu durumda da insanın aklında "bu sefer ne haltlar karıştırıyorlar acaba" diye takılıyor.
  5. iki gündür sorunla karşılaştığım site. twitlerde bir problem yok ama profil fotoğrafları, paylaşılan fotoğraflar falan gözükmüyor. zenmate ile girdiğimde ise herhangi bir sorun yok. iki gündür kafayı yiyeceğim. bilen varsa yardım bekliyorum.^:swh^
  6. nedendir bilmiyorum ama an itibariyle girilemeyen site.
    kötüye yormayayım diyorum ama geçmiş dönemlerde şu andaki iktidarın bazı uygulamaları aklıma gelince ister istemez kıllanıyor insan.
  7. twitter'a girilemiyor, standart oldu artık
  8. küfretmiyeyim diyorum ama bant genişliği ilemi oynuyorlar ne halt ediyorlar anlamıyorum..yine erişilemiyecek derecede yavaş.ondan sonra neden diktatör diyorsun diye mızmızlanırlar..devlet birimleri insanların iletişim sağladığı iki siteyi engelliyor veya teknik denetimini kullanarak yavaşlatıyorsa o ülkenin diktatörlükten ne farkı kalır.
  9. dünden beri internet yavaşlaması devam ediyor ülkemizdeki sosyal medyada.. facebook'un da aynı şekilde olduğunu görebilirsiniz. birilerinin yavaşlatarak bir şeyler kazanacaklarını düşündüğü site.
    mert
  10. beş senedir kullandığım fakat iki ay önce hesabımı kapatarak veda ettiğim sosyal ağ sitesi. peki neden?

    1. son zamanlarda her tweetin altında çıkan sponsorlu reklam bağlantıları... yetti be, parasız site diye üzerimden zorla para kazanmayı bırakın. üyelik ücreti koysanız daha samimi olursunuz, emin olun.

    2. twitter kullanımı arttıkça fake haber üretmek ve yaymak daha kolay hale geldi. bireysel hesapların, gönüllü muhabir hesaplarının güvenilirliği azaldı. dolayısı ile tekrardan ana akım hesapların eline düşmüş olduk. alternatif haber alma fikri darbe aldı.

    3. twitter'daki tiplerden (popülarite peşinde koşanlar, bilip bilmeden yorum yapanlar, kendini uzman zannedenler, cinsellikten başka amacı olmayanlar, kötü niyetli troller, futbol holiganları vb.) uzun uzun bahsetmeyeceğim. bu kadar sinir bozucu insanın neden her gün gözümün önüne gelmesine izin vereyim? takibi bırakmakla olmuyor, retweet oluyor ya da ifşa tweetleri oluyor, "ne çok pislik var memlekette" demekten bıktım artık. evet belki de gerçeğe gözümü kapatıp kaçtım. ama benimki de can be kardeşim! evet kötü insan oranının ne kadar yüksek olduğunu biliyorum zaten ama bu kötülüğe doğrudan şahit olmayayım be artık!

    4. twitter'da oluşan yapay ilişkiler ve bunların oluşturduğu kıstas ve normlar... insanlar birbirlerini mention'ı başa mı yoksa sona mı aldığı, takibi bırakırken direkt unfollow mu yoksa block-unblock mu yaptığı, following/follower oranına göre eleştiriyorlar ya da takdir ediyorlar. ne kadar saçma!

    5. geçen yüzyılın sonuna doğru hayatımıza giren siberkültürün esasında demokrasi ve özgürlüğe dayalı değerlerinin bu yüzyılda yavaş yavaş işlevsiz kalması... örneğin bir kitap var elinizde ya da bir tv kanalı seyrediyorsunuz, gidebileceğiniz maksimum mesafe ya yine o yazarın kaleminden çıkan bir sonraki sayfayı elinizle çevirmek ya da rtük ve medya patronlarının onayladığı başka bir tv kanalına kumanda ile geçiş yapmaktı. ama siber ortamda istediğiniz linke tıklayarak oluşturulan diğer içeriklere erişmek ya da kendiniz bir içerik oluşturmak böylece daha demokratik ve özgürlükçü bir siber ortamda bulunmak gibi bir seçenek oluştu. lakin bu yüzyılda ise, sansür, yasalar, siyaset ve sermayenin baskıları, troller aracılığı ile sosyal ağlardaki operasyonlar baş gösterdi. dolayısı ile artık hiçbir içerik, hiçbir link, hiçbir video demokrasi ve özgürlüğe çıkmıyor. türkiye'de ise bok çukuruna çıkıyor.

    işte bu sebeplerden dolayı kademeli olarak bir zamanlar işlevleri ile bizi şaşırtan sosyal ağlardan çekilmeye karar verdim ve ilk adımı twitter'da attım.