1. uçan süpürge kadın filmleri festivali, 1998'den beri gerçekleştirilen türkiye'nin ilk kadın filmleri festivali. uçan süpürge uluslararası kadın filmleri festivalinin organizasyonu uçan süpürge tarafından yapılmaktadır. festival, türkiye ve dünyadan kadın yönetmenlerin uzun, kısa, belgesel ve animasyon filmlerinin belirli başlıklarda izleyiciye sunulduğu ve bu çerçevede panel, söyleşi ve sergilerin düzenlendiği uluslararası bir organizasyondur. film gösterimlerinin yanı sıra festival kapsamında filmleri gösterilen yerli ve yabancı yönetmenler, basın mensupları, festival yöneticileri, sinema eleştirmenleri ankara'da ağırlamaktadır. 6. senesinden itibaren festival, sinemaya her alanda emek vermiş kadınları hatırlatmak, ve bu emekleri unutturmamak adına "uçan süpürge onur ödülü" ve "bilge olgaç başarı ödülleri" adı altında ödüller vermeye başlamıştır. türkiye’nin ilk kadın filmleri festivali ve önemli festivallerinden biri olan uçan süpürge uluslararası kadın filmleri festivali, avrupa kadın filmleri festivalleri ağının da etkin bir üyesidir. festival, fipresci (uluslararası sinema eleştirmenleri federasyonu) jürisinin ödül verdiği tek kadın filmleri festivali olma özelliğine de sahiptir.
  2. bu yıl 8-15 mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek. diğer festivallerde yaşanan kayıt tescil belgesi/sansür krizinden sonra uçan süpürge jürisinin tüm filmleri birinci ilan edip çekildiğini de hatırlatayım.
  3. 18. uçan süpürge uluslararası kadın filmleri festivali'nin biletleri satışa sunulmuş. biletler kızılay büyülüfener sineması gişelerinde.