1. mahalle yanarken orospu saçını tararmış atasözünü hatırlatan yazarların yaptığı eylem. çok değişik bir kafa. tabii özgür bir ortamdayız isteyen istediğini yazar. ancak ben bu kafayı anlayamam.

    (bkz: youreads'in 2. kuralı) bakalım kurallar sadece bana mı uygulanıyor göreceğiz.
  2. mesela bir, olay sonrasi herkes sarsilmisken, sinirler gevsemisken, dine satasmak amaci ile basliklar acmak, yada dinle ilgili basliklari demagojik sacmaliklarla doldurmak kadar, art ve kötü niyetlilik degildir.
  3. insanların neye, nasıl ve ne kadar sevineceğine ya da neye, nasıl ve ne kadar üzüleceğine karar verme arzusuyla yanıp tutuşan hastalıklı zihinlerin yadırgadığı eylem.

    size ne ulan, size ne? dünyada 7 milyar insan var, 7 milyar farklı üzüntü tezahürü olabilir. kaldı ki, üzülüp üzülmemek de onların tasarrufu. ya da ne kadar üzüleceklerine, ne kadar şok yaşayacaklarına karar vermek...

    kimine göre sinema yorumu yazmak en olağanüstü durumda dahi devam edilmesi gereken yaşamsal eylemlerden iken, kimine göre de sinema hakkında yorum yazanları eleştiren yazılar yazmak böylesine elzem bir eylem.
  4. şahsen ülkenin ne olduğu umrumda değil artık. böyle bir toplumun yıllardır yaptığı seçimler, kültürü, yapısı uzun süreli hayatta kalmak için uygun değil. sözlükteki yazarlarda istediği konuda istediği zaman yorum yapmakta özgür ajitasyona gerek yok.
  5. müzik dinliyorum, hem de youreadsfm' i. başka türlü konsantre olamam hayata ve işime. ölenle ölünmüyor derler ve ateş de düştüğü yeri yakıyor. hal böyleyken biz gündelik yaşamlarımıza devam etmek zorundayız bir şekilde, unutmak söz konusu değil zaten. duyarlı olmak güzeldir de duyar kasmamak gerek her olay sonrası. üzüntünün bir ağırlığı yok, ölçemeyiz kimsede.
  6. Terörün amacı insanları gündelik işlerinden alıkoymak ve kendi gündemini oluşturmaktır. Teröre hizmet etmeyeceğim, acımı da yaşayacağım ama dün ne yapıyorsam bugün de onu yapmaya devam edeceğim.!

    Bu arada anlattim bozuklugu çoook iyi yakalamış, tebrikler.

    edit: Youser ismi düzeltildi.
  7. toplumun cehaletinin, yanlış seçimlerinin ve malum partinin yaptıklarının bedelini ölen insanlar çekiyor.

    yıllardır ses çıkaran yok, değişen hiçbir şey yok.

    bizzat akp'nin kural tanımaz, her türlü yanlış politikasına destek olan bu toplumun çoğudur.

    suçlu olan da bu insanlardır.
  8. eğer "götümde patlamadığı sürece nerede patlarsa patlasın, banane" şeklinde düşünüyorsa bu ülke için umudunu kaybetmiştir. başka diyarlara göç etmek istiyordur.

    çok sakat bir düşüncedir. sorgulanması gerekir. bu ülkeye bunu yapanların amacına ulaştığına kanıt niteliktedir.
  9. vicdan mastürbasyoncularının ayıpladığı harekettir.

    öncelikle ahlak otoritesi gibi davranmayı, ben çok duyarlıyımcılığı bir kenara bırakın. tv ekranlarında acıklı müziklerle bezeli haberleri izleyip, sonra burada girdi giren yazarlara sataşarak vicdan mastürbasyonu yapamazsınız! mesele kimin neye üzülüp üzülmediği ya da ne kadar üzüldüğü bile değil. bu platformun amacının ne olduğu belli, ne için kullanıldığı belli.

    emin olun herkes gelişen olaylara üzülmekte, belki de eleştirdiğiniz adam hastanede yaralı arkadaşını beklerken giriyor o eleştirdiğiniz girdiyi. ancak sizin yaptığınız buradakilere sataşıp vicdanınızı rahatlatmak, en doğru benimcilik oynamak.

    tepki göstereceğiniz insanlar sizin vergilerinizle alınan araçlarla işe gidiyor şu anda, ya da çaylarını içiyorlar, bir kısmı ucuza arazi kapatmak derdinde, bir kısmı ihale ayarlamakla meşgul. gidin onlardan hesap sorun! tepkinizi göstereceğiniz platform ise burası değil, sokaklar! ama siz burada gelip insanlara sataşırsanız, boş boş vicdan mastürbasyonu yaparsanız benim aklıma tek gelen şey şu oluyor; 5 dk sonra neye atarlandığını unutan, daha sonra ise porno izleyip yellene yellene uyuyan tipler!

    edit: yazım hatası düzeltildi.