1. hocalar peygamber, tanrı, uçan spagetti canavarı değiller. gözünüzde büyütmeyin. ders kitaplarının yanında onları da sorgulayın. kitaplarda yazılanların hepsi doğru olmadığı gibi hocaların söylediklerinin hepsi de doğru değil.

    bir gün öyle bir gün böyle olacaklar. içlerinden deli olduklarını itiraf edenler bile çıkacak. homo akademisyusların da insan olduğunu unutmayın.

    kendi rezil egolarını sizle tatmin etmeye çalışabilecekleri karşınıza çıkabileceği gibi bir de sizi getir götür, kitaplık düzeltme, sınav kağıdı okuma, hatta şarj aleti aldırma, fotokopi çektirme... gibi angaryalarında kullanmak istiyecekleri de karşınıza çıkabilir. kendinizi kullandırmayın.

    kendi siyasi görüşlerini size empoze etmeye çalışacak bir çoğu. siz, siz olun.

    bir kısmı size zorla kitap satacak, muhtemelen de kendi kitabını. içeriğinde yarar görmüyorsanız almayın. şikayet edin. üniversiteler ticarethane değildir.

    bir sorun olursa gidin konuşun. boş vermeyin. en az 4 sene yüz yüze bakacaksınız.

    sözlü ya da fiziksel tacize uğrarsanız, dersten kalırım, okuldan atılırım korkusu ile susmayın. bunca avukat bunca dernek bunca medya bunca insandan size inanacak ve yanınızda olacak kesinlikle ve kesinlikle birileri olacak.

    çok iyileri de var hocaların muhakkak, umarım siz onlarla karşılaşırsınız.

    hocalardan korkmayın.

    üst sınıfların çok zor dedikleri bir ders size kesinlikle en kolay ders gelebilir. ön yargılı olmayın. herkesin zeka ve yeterliliği, algı ve ilgisi farklı unutmayın.

    gezin, üniversite bitince nah gezersiniz.

    burs çıkmamışsa ve çok zenginseniz şerefsizlik yapıp da yanlış bilgi girerek burs alıp bir fakirin hakkına girmeyin. insan olun. hak gözetin.

    umarım seveceğiniz bir bölümdesinizdir ve okurken o bölümden ve ileride sizi dahil edeceği meslekten soğumazsınız. umarım güzel bir 4 yıl geçirirsiniz. okulu uzatmayın.
  2. hayatınızı yaşayın la , torpliniz yoksa elinizdeki diplomanın hiçbir geçerliliği yok bu güzel ülkemde.
    bende çocuk yetiştirmeye çalışıyorum ve eşimin aksine çocuğum istediği kadar okusun diyorum zorlama yapmadan. bir torpilimiz olamayacak nasılsa ve o kaybedeceği yılların telafisi olmayacak.
  3. başlamayın.
  4. not tutan kız arkadaşlarınıza küçük sürprizler yapın hoşlarına gidecektir. diğer not isteyenlerden bir farkınız olur böylece.
  5. yaz okulunda verirsin be abi.
  6. 1-t-shirt üstü, düğmeleri açık kareli gömlek giyme mühendislik öğrencisi, 10 yıl oldu ben mezun olalı hala yapıyorsunuz bak. yapmayın.
    2-o beyaz önlüğünle cafelerde gezme tıp öğrencisi, sıçmaya gidiyorsun hipokratına sövüyoruz. steteskop olayına hiç girmiyorum bak.
    3-iibf ler bina itibarı ile, avm ya da reina değil. ilim irfan yuvası... üzülebilirsin.

    eyyorlamam bu kadar.
  7. olaylara karışın, olaylar iyidir.
    mutlu
  8. keyfini çıkarın
    kuz
  9. üniversiteyi, şehri, yaşayacağınız ilçeyi/semti, bölümü, seçtiğiniz üniversitenin o bölümünü, hocaları, yurt ve kiralık ev imkanlarını tek tek araştırın, hiçbirini atlamayın. bölüme kaydolduktan sonraki pişmanlıklar fayda etmiyor. karşılaştığınız hiçbir şeyi gözünüzde büyütmeyin ve kendinizi ciddiye alın. bolca eğlenin, bolca araştırın, eğlenerek hayatınızı kazanabilmenin yolu arayın, yoksa hayatınızın geri kalan ortalama 50 yılını hiç edersiniz.
  10. ingilizce öğrenin.erasmus partilerine gidin.festivale katılın.yurtdışına çıkın.sosyolojiyle ilgilenin.içki için.ot için.ben hepsini yaptım.şimdi mutsuz bir iş hayatım var. nerde o günler ah ah.