1. "abiii üniveristede kızlar teklif ediyormuş" yalanı ile yüzleşmeye hazır olun^:swh^
    pirus
  2. kendinizi geliştirmeye bakın. yoksa mezun olduğunuzda teorik olarak dolu ama pratikte bomboş biri olarak bulursunuz kendinizi. üniversiteliyim ben eğleneceğim dibine kadar havalarını geçin ama sosyal yönden kendinizi geliştirmeyi de asla ihmal etmeyin. kuru kuruya derse gömülmekle bir şey olmuyor. gezin, okuyun, öğrenin.
  3. mal gibi bilgisayar başında geçirme zamanını güzel kardeşim. bir topluluğa üye olun ya da bir etkinlikle ilgilenin ve bir şeyler üretin. zaman öldürme demiyorum ama üretimi de ihmal etme.
  4. en mükemmel zamanın içindesiniz keyfini çıkarın salaklık etmeyin. uzatabildiğiniz kadar uzatın. tünelin ucu bombok bi yere çıkıyo demedi demeyin.
  5. - hocalarınızı mutlaka ama mutlaka araştırın. üst sınıflar bu konuda sizlere yardımcı olabilirler.
    - geçmiş senelerin vize ve final sınavı notlarını bulabilirseniz en azından hocalarınız soru tekniklerini öğrenmiş olursunuz.
    - bölümünüzle ilgili olabileceğini düşündüğünüz kitapları mutlaka okuyun.
    - yakın olduğunuzu sandığınız hocalarınıza ve arkadaşlarınıza dikkat edin.
    - dersleri ihmal etmeden eğlenmeyi unutmayın. eğlence çok önemli arkadaşlar.

    yukarıdakilerin çoğunu yapmayan bir abiniz, kardeşinizden geliyor bu tavsiyeler size.

    tecrübe konuşur...
  6. not: bu anlattıklarım mühendislik için geçerlidir. diğer fakülteleri bilemiyorum.

    kendi bildiği konuları derste anlatmak bir öğretim görevlisine herhangi bir katkıda bulunmayan boş bir iştir. bu sebeple akademisyenler genelde bu görev için minimum zaman harcamayı tercih ederler. (ya da belki de zaten tembeldiler, ikisi birden olabilir.)

    sınav hazırlamak da bu bahsettiğim angaryaya dahildir. bu sebeple akademisyenler, ya da işi üzerine yıktıkları doktora öğrencileri, sınav sorularını kendileri hazırlamak yerine google'da dersi aratıp başka üniversitelerde çıkmış, mümkünse cevapları olan - çünkü yanlış çözmekten, fiyakayı bozmaktan korkarlar - soruları bularak sınavlarını oluştururlar.

    sınav kağıdınıza bakarken (ya da belki de sınav sorularını/çözümlerini dersin internet sitesine koyuyorlardır) eğer soruların bir kısmını bir kenara yazar ve bunu google'da aratırsanız, kuvvetle muhtemel sınavı aşırdıkları üniversite ve dersi bulacaksınız. gerçi bunu engellemek için soruyu hafif değiştirmeye çalışabilirler, onun da farkında olun yani. diğer sınavların da buradan gelmesi yüksek ihtimal, çünkü akademisyenimiz bir defa kendi dersine uygun soru membağını bulmuştur. kim başka ders bulmakla uğraşacak?

    fakat sınavların birebir aynı olması düşük ihtimaldir. bu uygulamaya alternatif öğrenciye önermediği ancak dersle ilgili olan başka bir textbook'tan soru sorma, kendi hocasının soru arşivinden soru seçme gibi yollar da vardır. dersin kapsamlı arşivi varsa onu da kesin edinmeye çalışın, çünkü bu soru denen meretin iyisini bulmak kolay değil, illa ki döndürüp döndürüp sormak gerekiyor, hele ki normal sınavların haricinde gereksiz make-up/bütünleme/af/tek ders gibi saçmalıklar da varken. bir de mit ocw'e bakın ama oradan soru beklemeyin, çünkü artık ayağa düştü.^:swh^
  7. sınav geçecek kadar değil, bilim adamı gibi çalışın. ironik olan üniversitelerin çoğu bilimsel çalışma ve araştırma kültürüne uzaktır. ezbercidir. öndeki gözlüklü kızın ders notu fotokopisi ile doktor olacaksan hiç olma.
  8. 1- kitap almayın, alacaksanız da sıfır kitap almayın; üst sınıflardan biriyle irtibat kurup onunkilerden faydalanın.
    2- tez vakitte üniversitenin tüm imkanlarından, mekanlarından, fırsatlarından haberdar olun.
    3- üniversitedeki dersler size hiçbir şey katmayacak. sizi geliştirecek olan şey katıldığınız kulüpler, topluluklar ve etkinliklerdir, bunu unutmayın.
    4- başta hemcinslerinizle kaynaşacaksınız, her yere beş erkekle/kızla gitmeyin, özellikle de tuvalete giderken konvoy oluşturmayın.
    5- üniversiteye başlayınca bir anda karakterinizi, kişiliğinizi fabrika ayarlarına döndürmeyin; zamanla farklı bir insan olacaksınız zaten.

    şimdilik söyleyeceklerim bu kadar, aklıma geldikçe akıtırım.
  9. çok bi beklentiye girmeyin hayal kırkılığı yaşarsınız. sadece okula odaklanıp tercih yapmayın o okulda 4 sene kalırken seçtiğiniz mesleği uzun yıllar yapabilirsiniz. beyler için burda da kızlar teklif etmiyo iş sizde, kızlar için özellikle vize dönemi zengin koca bulamıyosunuz ya da rakip çok oluyo bu arama olayını tüm döneme yayın. aklınız varsa dgs ile geçin istediğiniz bölüme bu sayede boktan bi okulda yaptığınız ortalamayla 4 yıllıkta milletin vermek için bi tarafını yırttığı dersleri çok iyi notla geçtiğiniz için iyi bi ortalamayla mezun olur bi yandan da okuldaki insanlara sinirden kafayı yedirtirsiniz.
    wtf
  10. özel üniversiteye gitmyim,kimse beni işe almaz gibi düşüncelerden sıyrılın. işe alınırken hangi üniversiteden mezun olduğuna değil kendini ne kadar geliştirdiğine,yetiştirdiğine bakıyorlar.