• okudum
    • okuyorum
    • okumak istiyorum
  • youreads puanı (8.00)
unutulanlar dışında yeni bir şey yok - osman pamukoğlu
hakkâri ve kuzey irak dağlarındaki askerler 'siz savaşla ilgilenmeyebilirsiniz, savaş sizinle ilgilenir. savaş kazananı da yorar. ölüm her şeyi eşit yapan doğal sonuçtur. ölümden korkmayan ölmez; ölüm kendine koşanları hiçbir zaman vurmaz. ölüm korkusu, ölüm acısından daha şiddetlidir. ölüm telaşının bir anlamı yoktur. size yol gösterdim de diyebilirsiniz, ama askeri manada emir vermedim. kahramanlara emir verilmez! ' osman pamukoğlu'nun haftalarca liste başında yer alan 'unutulanlar dışında yeni bir şey yok' adlı kitabı yeni baskısıyla inkılap kitabevi tarafından sizlere sunuluyor.


  1. paşa'nın 1993-1995 yılları arasında hakkari dağ ve komando tugayı ve güvenlik komutanlığı yaptığı dönemlerde pkk terör örgütüne karşı verdiği mücadeleyi anlattığı belgesel tadında, boğaz düğümlendiren önemli bir kitabıdır.

    !---- spoiler ----!

    "bugüne kadar tüm savaşlarda sadece ve sadece anneler kaybetmiştir. başka hiç kimseye bir şey olmamıştır. hiçbir sonuç, annenin mezara kadar devam edecek olan yûreğindeki ateşe derman olamaz."

    !---- spoiler ----!