1. askerliğimi geçirdiğim küçük şirin anadolu şehrimiz.
    banaz, güre, eşme, sivaslı, ulubey ilçelerini görev gereği dört defa gezmiş bulundum.
    bir karadeniz' li olarak uşak nüfusunun yoğunluğu beni şaşırttı, sanayisinin gelişmiş olması ve izmir gibi bir şehire yakınlığı nedeni ile göç vermemiş genç bir nüfus'a sahip bir şehir.
    asker olduğum için turistik anlamda çok fazla da gezdim diyemem. derin kanyonlara sahip ve tarihi eserlerin yoğun olduğu topraklar hergün jandarma kaçak define arayıcısı yakalıyordu.
    battaniyesi meşhur bir şehir uşak ama fiyat olarak istanbul ile arasında pek fark yok.
    izmir' e en yakın ilçesi olan eşme yamacında bulunan gediz tavuk fabrikası sebebi ile de diğer ilçelere göre daha gelişmiş bir ilçe.
    uşak zaten ufak bir şehir haliyle merkezi de ufak sayılır ama başta da belirttiğim gibi genç ve canlı bir nüfusa sahip.
  2. kimilerince karadeniz bölgesinde bulunulduğu sanılan güzel ve küçük ege ili. izmire üç saat mesafededir. ege şivesi çok tatlı konuşulur burada. yarenler kelimesini ilk burada duymuştum. zeybek oynanır düğünlerinde bide eşme dedikleri bir oyunları var ki izlerken deneyesiniz gelir.
  3. yerel ve minik pavyonları, tarhanası ve kilimleri ile ufak ve sevimli bir anadolu şehridir uşak. gerek tütün gerek ceviz yetişir bu ilimizde. tarım ile uğraşan emekçi halkı ise yardımsever cefakardırlar. nice tarlalar yitip gitmiştir o güzelim pavyonlarda. o güzel verimli tarlalar o güzel olmayan pavyon emekçilerinin ellerine gitmiştir.