1. benim için tanımı şudur;
    bir koridorda ya da caddede yürürken başımı çok kaldırmadan yürürüm çoğu zaman.çünkü öyle yürüyünce bakışımın birinin gözlerine isabet etme olasılığını azaltmış olurum.insanların yüzlerine de dik dik bakamam ben.çoğunlukla başımı hafifçe öne eğer ve gözlerimi en çok iki metre ileriyi görecek şekilde yere isabetlerim.o sınırlı alan içinde de insanların ayakkabılarını ve paçalarını görürüm.bayım ayakkabınız çok güzelmiş demek gelir içimden ama başımı kaldırıp onu da diyemem.utangacım ben bayım.
  2. utangaçlık için ülkemizde ilişki kuramamaktan bahsediliyorsa çoğu kişi için yanlış bir kullanım.bir erkek ilişki teklifinde karşı cinsten duyabileceği tepkiden reddedilme olayından dolayı genel olarak çekingen davranır tam tersi durum zaten pek gerçekleşmemekte ama olursa da bir kızın çekingen davranma sebebi de erkeklerin hemen işi yatağa atmak olması düşüncesi olabilir yani daha bir çok neden var yaz yaz bitmez bunu utangaçlık diye kestirip atmak biraz ağır kaçar
  3. o kadar saf bir duygudur ki, taklit edilmesi çok güç...
  4. karsi cins soz konusu oldugunda surekli basima gelen olay. normalde yirtik sayilirim ama hoslandigim kiz karsisinda atin beni denizlere modunda takiliyorum.

    bir gun asicam bu pisligi ama ne zaman bakalim.
  5. en kötü hali, başkası adına utanma olan duygu.
  6. ar duygusuna sahip olmak.
    psk34
  7. hava güzel olduğu halde titremek gibi bir şeydir, utanmak.
  8. insan doğasında olmayan bir duygudur.

    çünkü evrensel bir utanç duygusu yoktur.
  9. girişimciliğinize ve sosyal olmanıza vurulan prangadır. bir şeyleri istemekten, yapmaktan, dile getirmekten utanmayın. rezil olurum korkusuyla yaşamınızı ertelemeyin. zaten kısa olan hayatınızı daha da sınırlamayın ;)