1. * ütü masası kumaşının altına, ısıyı geri yansıtarak kıyfetlerin altlı-üstlü ütülenmesini sağlayacak bir alüminyum folyo serebilir, yahut ısının aksetmesini sağlayacak bildiğiniz başka bir materyali de kullanabilirsiniz.

    * kıyafetleri tam kurumadan, hafif nemliyken ütüleyebilirsiniz. böylece, kırışıklıkları açmak için nemlendirme derdinden de kurtulmuş olursunuz.

    * bazı kıyafetlerinizin etiketlerinde yıkamanın yanı sıra ütüleme yönergeleri de verilir. yüksek ısıda ütü yaparken, ütüyü o etiketlere bastırmaktan kaçının. ayrıca, baskılı t-shirt'lerde falan tabanı sıcak ütüyü kesinlikle baskılı kısımlara değdirmeyin! erir. zaten o kısımlarda kırışıklık da pek olmaz.

    * ütülenecek kıyafetin bir tarafını ütüledikten sonra, öbür tarafını ütülerken tekrar tekrar kırışıklığa sebep olacak hamlelerden kaçının. ciddi bir kırışıklık yoksa, hafif buhar verip ütüyü fazla bastırmadan düzleyip geçin derim. kumaş pantolonlar falan öyledir mesela.

    * ketenler genellikle çok kırışırlar. bu yüzden, yüksek ısıda ütülemek ve ütüyü biraz bastırmak icap eder. ütü tabanını doğrudan değdirmek yerine, lekesiz, beyaz bir mendil araya konulabilir.

    * sentetik, kadife ve ipekli kumaştan kıyafetlerinizi hafif nemlilerken, tekrardan nemlendirmekten olabildiğince uzak durarak ve düşük ısıda, mümkün olduğunca ütüyü bastırmadan ütülemelisiniz. bu maddelerden üretilen kıyafetleri ütülerken, kıyafetin yüzeyi ile ütü tabanı arasına ayrıyeten ince bir örtü ya da bez koyacaksanız eğer, renksiz ve lekesiz, yani beyaz ve temiz olmasına dikkat ediniz. çünkü, ısı ve nemle birlikte bezden kıyafete renk karışabilir, kıyafetiniz lekelenebilir. sizin için sıkıntı olur.

    * lekeli kıyafetlerin ütülenmemesi gerektiği söylenir. bu konuda bir deneyimim yok, tüm bildiğim yalnızca tavsiyeden ibaret.

    * eşarp gibi naylondan ya da kravat gibi dışı naylondan içi pamuktan oluşan kıyafetlere ütü yapmak çok risklidir! zaten naylon alaşımlarda kırışıklık pek olmaz.

    * daha iyi bir sonuç elde etmek için, gömlek ve benzeri kıyafetlerinizin yaka, kol ve kenar kısımlarını önce içten, sonra dıştan ütüleyebilirsiniz. bildiğiniz üzere, zaten ütü işinde zor olan bunlardır. ve yine, ütüde duruma göre bu tarz kıyafetlerinizin bir-iki düğmesini ilikleyerek sonuca gidin. yalnız yüksek ısıda ütü yapıyorsanız, ütüyü düğmelere bastırmamaya dikkat etmelisiniz.

    * ütülenen kıyafetlerin sıcakken kırışma olasılıkları yüksektir, bu yüzden ütüleme işlemi biten kıyafetlerinizi bekletmeden askıya asın ki emeğinize yazık olmasın. şayet (yeterli) askılık yoksa, bilindiği üzere gömlek ve benzeri kıyafetlerinizi asmak için sandalyelerin yaslandığınız bölümleri falan idealdir.
  2. en iyi ütü hiç yapılmayan ütüdür. ütülere ölüm yaşasın kırışıklar.
  3. özellikle pantolonları ve narin kumaşları ütülerken kıyafeti tersyüz ederek yapın daha az zarar vermiş olursunuz.
  4. ev işlerinde yetenekliyimdir yemek vs iyi anlarım da arkadaş şu ütüyü bir türlü yapamıyorum. yani evlere temizliğe gidip çatır çatır ütüleri bitiren döne ablalara korkunç saygı duydum amk yapamıyorum ben. yapamıyorum laaan.
    papa
  5. ütüyü sabaha bırakmadan geceden yapmaktır.
    aksi halde evden çıktıktan sonra acaba ütünün fişini çektim mi sorunsalıyla baş edemeyip eve dönmeyi gerektirir.
    parov