1. bozulduğu durumlarda bir gece uyumayarak ve ertesi gece de erken yatarak^:doğal olarak^ telafisi yapılabilecek şeydir.
  2. kendimi bildim bileli bozuk olan düzenimin askerde seve seve düzeleceğini umut ediyorum ve istiyorum. başka türlü olacak gibi değil.
  3. haftaiçi her sabah 9 da dersi olan ve bunun için 7'de uyanan biri olarak gece 4 ten önce yatamamak şeklinde vuku buluyor bende uyku düzeni bozukluğu.haftasonları uzun uykularla toplamaya çalışsamda olmuyor, toparlanmıyor bir kere bozulduğunda düzen.
  4. yıllardır imrendiğim bir hadise. keşke ben de sabah 8 de yatıp akşamları uyanmak yerine normal insanlar gibi normal saatte yatıp normal saatte kalksam.
  5. saatlerin ileri alınmasıyla beraber zaten bir uyku düzen(sizliğ)iniz varsa bombozuk olmuştur.
  6. uyku hapıyla kurabildiğim düzen
    yoksa bir yetişkin olarak hayata katılmam mümkün olmuyor
  7. benim de muzdarip olduğum düzendir.
    1 hafta boyunca hiçbir elektronik aletin olmadığı bir ortamda kalındığında/yaşandığında vücudun otomatik olarak kendi biyolojik saatine döndüğünü ve uyku probleminin kalmadığını okumuştum. çözüm için bu yöntem denenebilir.
  8. biyolojik uyku saati sabah 6 - öğlen 3 arası olan bir birey olarak, uykumu normal insanların uyku düzenine uyduramamaktan son derece muzdaribim. insanların "normal" diye adlandırdığı bu düzene ayak uyduramayıp kırk sekiz saatten fazla uykusuz kaldığım birçok gün oldu. işin kötü yanı uykusuzken kafamı toparlayamıyor, söylediğim kelimeleri de süzgeçten geçiremiyorum pek. lisedeyken bu lanet huyu bilen şerefsiz arkadaşlarım, birkaç saatlik uykuyla geçen günlere dayanamayıp sıraya kafamı koyup yarım saate yakın kestirdiğim hemen hemen her anda, gerek ailevi gerek kişisel bütün sırlarımı ağzımdan alıyorlardı. bu lanet problemi bir ara hapla çözmeye çalıştım ama okul döneminde düzeni daha da bozdu. şimdi ise "normal" insanların düzenine ayak uydurabileceğim bir yöntem arıyorum.
  9. ben de olmayan 'şey'. arkadaş bak 08.00'de uyanacağım ama halen sürtüyorum buralarda. tabii uyanabilirsem.
  10. gece güzeldir, güzel.

    insanların büyük bir kısmının uyku düzensizliğinden muzdarip olması nedeniyle gece uyuyup, gündüz çalışmaları ve sizin de onlara ayak uydurmak zorunda oluşunuz büyük dert.

    "görmezler mi ki biz, şüphe yok ki dinlensinler diye geceyi yarattık, gözlerini açsınlar diye de gündüzü; şüphe yok ki bunda deliller var inanan topluluğa." (bkz: neml/86) ayetinin varlığını da inkar etmiyorum elbette ama geceyi bu kadar güzel yaratan da sensin allah`ım.