1. yakından hergün görüşüp vıcık vıcık olunacağına , sık gidilebilecek bir mesafedeyse sağlıklı olabileceğini düşündüğüm ilişki türü.
  2. uzağın tanımını merak ettiğim ilişki türü. karşınızdakiyle ekşide tanışıp, zekasına hayran kaldıktan sonra o bedeninden utanıyor diye görüşemiyorsanız ancak aranızdaki mesafe bir saat de olsa uzak sayılır mı?
  3. karşılıklı bir aşk durumu varsa olabilir. karşılıklı hoşlanmayla yürüyecek ilişki değil.
  4. "aşk varsa mesafelerin önemi yoktur" şeklindeki gerçeklikten uzak ama romantik olan yaklaşımla özendirilmesine genel anlamda katılmadığım ilişki türü. ne kadar aşık da olsanız, kişi en basitinden gününüzün nasıl geçtiğini paylaşamayacağınız mesafede / şartlarda ise ve bu durum sürecekse bir yerde kopuyor bağ. ülke içindeki mesafelerde nispeten ilişki daha kolay yürütülebiliyor. ama o ilişkide de, görüşülebilecek sürenin kısıtlılığı sebebiyle, sevgilinin ailesiyle sevgiliyi paylaşma durumunda sıklıkla kalınıyor.
  5. bir yıl birlikte yaşadıktan sonra aranıza bir günlük mesafe girerse zordur hatta çok zordur.ben yaşıyor muyum şimdi ? diye insanın kendi nefes alış verişini kontrol etmesine neden olur.hele bir de kişi çok yoğunsa;kendi işini kuruyorsa örneğin, sen ıssız bir adaya düşmüşcesine öyle birden kalakalırsın ki bir başına.. evet her gün sesini duyuyorsundur fakat o adamın/kadının kokusu, gülüşü, stüdyo dairenizdeki piknik tüpünde yaptığınız çorbanın tadı..kavgalarınız evet saçma bir nedenden ötürü dışarıda fırtına varken salya sümük eşyalarınızı toplayıp gittiğiniz ve gidersen bir daha gelemezsin denildiği o kavgayı bile özletir insana uzun mesafeli ilişkiler.çünkü ikiniz de biliyorsunuzdur ki uzun zaman önceydi tek kişilik kararlarınız işte bu yüzden düştüğünüz bu boşluktan geri kalan bir zamanlar yaşamış olduğunuz bir rüya ve bu rüyanın devamı için tekrar uyumaya çalışırcasına beklemek işte benim tek yaptığım şey beklemek hepimiz aslında bir şeyleri bekleme işçisi değil miyiz ?...babaannem de ördüğü çorabı vermek için okulumun tatile girmesini bekliyordu ben gittim geri kalan sadece üstünde bir iki saç teli olan rengarenk çoraplar oldu.
  6. bakın arkadaşlar şimdi size bu konu ile ilgili çok kısa bir anımı anlatacağım;

    yıl 2007 uzak ilişkiye başladık o kadar uzak ki arama bile yapamıyoruz birbirimize yurt dışı yazıyor, ikimizde üniversite öğrencisiyiz daha üniversitenin en başı. param var özlüyorum çat bilet alıyorum akşam yemeğine gidiyorum bir hafta kalıyorum geri geliyorum. tak o geliyor mükemmel bir hafta daha.

    gel zaman git zaman ilişkide en normal olan şeyler(!) kıskançlık vs. baş göstermeye başladı. onu neden giydin bunu neden böyle yaptın diye ama çok aşığız ikimizde kavga ediyoruz aramız kötü olmasın diye içimize sinmese bile kabul ediyoruz her şeyi. neyse üniversitenin başı dedim ya biz kavga gürültü üniversiteleri bitirdik, ben askere gittim geldim evlilik falan konuşuyoruz.

    ama otururken derin sessizlikler oluyor ikimizde akıllı telefonlarımıza gömülmüşüz bir şey konuşmadan masadan kalkıyoruz, yada işte geçen ahmet böyle yaptı, derya şuna verdi, annem bunu dedi tarzında boş konuşmaların ötesine geçemiyoruz, çünkü 6,5 yıllık sevgilim evleneceğim dediğim insan ile konuşacak hiçbir şeyim yok.

    sonra yollarımızı ayırdık ama çok tatlı bitmedi ilişkimiz de, merak eden olursa özelden açıklayabilirim, en verimli, en güzel, en çok zamana sahip olduğumuz ama hiç bir sorumluluğumuzun olmadığı yaşlarımızı öylesine harcayıp gittik. o başkası ile evlendi ben müzmin bekar.

    siz siz olun uzak mesafe ilişkisinden uzak durun.
  7. aynı anda 4-5 adet yaşarsanız çok güzeldir,haydarpaşa gibi biri gider biri gelir. şimdi eksileyen arkadaşlara selam ediyorum.
    cakal
  8. çok eskiden yaşadığım durum, aslında güzel bir deneyimdi. şimdiki gibi cep telefonu ucuz değildi sms dünya para konuşmak desen ayrı dert 500 km yolu hiç sorma ama bütün bunlara rağmen duygular çok yoğun ve masalsıydı.
  9. sizi skype kolesi yapabilecek durum.

    boyle durumda cok sevmeyin!
  10. doğrusu uzun mesafe ilişkisi olan ilişki türüdür.

    söylenenleri değil de hissettiklerinizi daha çok önemsemeniz gereken ilişkidir.

    10 saat mesafeden çok mutlu şekilde sürdürenler de var, 50 metreden birbirini yiyenler de.
    erlik