1. uzaklaştırma kararına rağmen kocasının öldürdüğü kadın. kadınlar. bu toprakların kadınları.
    yıllarını verdiği insanı kendisine, çocuklarına, ailesine zarar vermesin diye uzaklaştırmasını istediği kuvvetlerin bunu bir türlü başaramadığı kadınlar.
    yıllarını verdiği insanı, zarar verdiği için kendisinden uzaklaştırmak zorunda kalan kadınlar.

    bugün de bu olay oldu. ne güne kadar olacak ?

    nasıl ki patron ihmalkarlığından dolayı yok olasıca iş cinayetleri mevcutsa gene patron^:!^ ihmalkarlığından dolayı yok olasıca kadın cinayetleri de mevcuttur. yok sayılamaz. yüz çevrilemez.

    önce insan, evet. insan olan bunu yapmaz zaten. bunu yapmadığı zaman da bizler kadın kadın kadın demeyeceğiz. ortada gerekli cezanın verilmediği gibi gün gibi aşikar bir durum ve her gün üçer beşer katledilen kadınlar varken, bunun dile getirilmesi kimseye batmamalı. önce insanım diyen, önce insan diyen herkes bunun bir kanıtı olarak yaşananları dile getirmeli.

    iş cinayetlerinde katledilen işçi abilerimiz canlarını sokakta bulmadığı gibi, kadın cinayetlerinde de kadın kardeşlerimiz canlarını sokakta bulmadı.

    insan, kolay doğurulup kolay beslenip kolay bakılıp kolay okutulmuyor; kolay iş bulunmazken kolay ölünüyor.

    adalet biziz susmayacağız !
  2. kadınlara karşı bir savaş yürütülüyor. öldürülüyoruz, intihara sürükleniyoruz. devlet bütün kurumlarıyla, yargısıyla, polisiyle, bakanlıklarıyla bu savaşın bir tarafı. ve kadınların tarafında olmadıkları da çok açık.