1. en sevdiğini en sona bırakmaktır.
  2. en nefret ettiğim eylemlerden biri. eğer imkanım varsa vedalaşmadan giderim. böylesi daha iyi.
  3. vedalaşmakta zor iştir biliyormusun ? oturursun geminin kıçına bakarsın sevdiklerine gittikçe ufalırlar ufalırlar kaybolurlar, ozaman anlarsın işte vedalaşmak asıl kalana değil gidene koyar.

    (bkz: erdal tosun)
  4. neredeyse bir iki haftadir hemen hemen her gun yaptigim eylem.

    butun eski, yeni, kustugum, kusmedigim kim var kim yok herkesle vedalasiyorum. vedalasmak eylemi onceden bana hicbir sey ifade etmezdi ama suan hayatimin donum noktalarini olusturuyor. gercekten gerceklestirmesi en zor is.

    duygusal bi insan olarak vedalar karsisinda en ufak bir duygu belirtisi gosteremiyorum. icimde birikiyor hissediyorum. bi yerde cok fena patlayacagim -yuksek ihtimalle ucaga binmeden ya da bindikten sonra olacak- bir sure kendime gelemeyecegim gibi geliyor..

    yolda gordugum yavru kediye kopege bile aglayabilen ben, yillarimi gecirdigim insanlara veda ederken sadece burnumda bir sizi oluyor..

    son olarak;

    ".. herkese selam, sana hasret.."
  5. yapamadım. canı sağolsun.
  6. yaparken üzüldüğümdür.
    yani sevdikleriyle vedalaşır ya insan, içimde bir üzüntü oluşur.
    ama bu veda insanı iyi yapacaksa yapılmalıdır.
  7. eger tekrar gorusulecegi biliniyorsa canimi yakan fakat gorusulmeyecekse umurumda olmayan eylem. ozlem sebebiyle aci hissetmemek icin duygularim kendini korumaya aliyor bir nevi.
  8. vedalari beceremem diye yillardir arkama bakmadan kactigim sehirler, kendimden nefret ettirdigim insanlar, gereksiz keskelerim oldu. hic beceremedim vedalasmayi, nasil olsa bir yerlerde cikarim karsilarina diye dusundum belki. ciktim da. bir elvedayi cok gordun bize isyanlari umurumda olmani icimi acitsa da. bana da bir vedayi cok goren olmadi mi? oldu elbet yaralandim ama ciktim karsisina aldim bana cok gordugu vedayi.

    bir daha gormek istemediginle vedalasirsin. yoklugu aci verecek ve uzulecegin insana veda etmekten kacanlara kizmayin.
  9. !---- spoiler ----!

    korkma sadece toprağa gideceksin... sonra toprak olacaksın... sonra sularla birlikte bir çiçeğin bedenine yürüyeceksin... oradan özüne ulaşacaksın... çiçeğin özüne bir arı konacak... belki... belki o arı ben olacağım.

    !---- spoiler ----!
  10. bir daha görmeyeceğiniz insanlara, hayvanlara, yerlere, hatta belki eşyalara, yani aslında bir daha "o varlık da ortama dahilken anamayacağınız anılara", "görüşmeyiz" dediğiniz andır. gerçekten anlam yüklediğiniz anılarınız varsa, veda artık bir temrendir.