• okudum
    • okuyorum
    • okumak istiyorum
  • youreads puanı (6.33)
Yazar han kang
vejetaryen - han kang
rüyalar başlamadan önce yonğhe ve kocasının hayatları gayet sıradandı. evliliğin tekdüzeliğinde normal bir yaşam sürerlerken, yonğhe rüyalar görmeye başladı ve vejetaryen olmaya karar verdi. evdeki tüm etleri bir torbaya doldurdu. kalamarları. yumurtaları. o hafta kocası, iş yerine ilk kez ütüsüz bir gömlekle gitti. bu, korkunç değişimin başlangıcıydı.

han kang bizleri cinselliği, şiddeti, ilişkilerimizi ve saplantılarımızı sorgulayacağımız rahatsız edici bir yolculuğa çıkarıyor.


  1. han kang 1970 doğumlu güney kore'li bir yazar. vejetaryen kendi dilinde yazdığı ve ingilizceye (şimdi de türkçeye) çevrilen ilk romanı. bu romanı ile 2016 yılı uluslar arası man booker ödülü nü de kitabının ingilizce çevirmeni (deborah smith) ile birlikte kazandı.

    man booker seçici kurulu eseri "güzellik ile korkunun gizemli birleşimi" olarak tanımlamış. türkiye'de batı dillerinden çevirilerin bolluğuna tezat çin'i, kore'yi son dönem bir kaç önemli girişim dışında genelde ya hiç tanıyamıyor ya da ingilizce aracılığı ile çevirinin çevirisi üzerinden okuyoruz. han kang'ın bu romanı da yine böyle bir çalışma. o yüzden edebiyatla fazla içli dışlı olan okuyucunun belki de ingilizce çevirisini tercih etmesi daha doğru bir tercih de olabilir. her durumda, şimdilik buna da şükür diyerek okumakta fayda var.

    han kang kışkırtıcı ve yeni bir anlatıma sahip. bildiklerimizin biraz dışında.
    mesut
  2. suan okudugum kitap biraz karamsar farklı ama merak uyandırıcı bitirince tekrar yorum yapacam
  3. okuduğum en gereksiz kitaplardan. .öğretici sanıp almayın, alakası yok romanın, peki psikolojiyi mi anlatıyor deseniz kesinlikle değil bana göre zaman kaybı.gene de cok yorum yapmak istemiyorum emege saygım var
  4. bir kadının yaşadığı aile baskısı, aile içi şiddet,eziklik gibi konuları ele alsa da bunu açık açık dile getirmemiş. bir sözde,bir konuşmada,bir düşüncede yavaş yavaş ekmiş tohumu.konu güzel ama olay örgüsü efsanelestirmeye çalışılırken oldukça basit kalmış.tavsiye etmem.
  5. hala okumadığım kitaplardan birisidir.