1. biraz elitist baş dönmesi gibi bir hali var bu hastalığın.
    öldürmez, süründürmez ama can sıkar.
    ortamlarda siyatiğim azdı, ben de fıtık var, romatizma, ayak mantarı gibi tabirler yerine vertigo demek, daha kabul edilebilir oluyor. kimse hasta olmak istemez ama nasıl bir hastalık ise hem u2 gibi bir grubun şarkısına diğer taraftan alfred hitchcok (hitchcok böyle mi yazılıyordu) filmine de isim babalığı yapmış. elitistlik buradan geliyor.
    ilaçları sabittir (bkz: betaserc) ve (bkz: vasoserc)

    (bkz: alfred hitchcock)
  2. çoğunlukla kulak içindeki kristallerin yerinden oynaması sonucu ortaya çıkan rahatsızlığın (ki başkaca bir sürü sebepten olabilir) belirtilerinden biridir aslında baş dönmesi hali.

    lanet olan tarafı başınızı yukarıya kaldırıp ya da tam tersi aşağıya indirip herhangi bir şeye bakamazsınız. bildiğin ayağının altından yer kayıyor hissi yaratır ki; ne bir yere tutunmak bir işe yarar ne birinin sizi tutması.

    gece sağınıza dönmüş mis gibi uykuya hazırlanırken, hadi az soluma döneyim dedirtmez. yattığınız yerde gelir bulur.

    abuk subuk bir sürü test ve ilaçtan sonra, "hah tamam yaa geçti artık kurtuldum" dersiniz.. seneler sonra olmadık bir zamanda geri gelip dünyanın kaç bucak olduğunu gösterir. iş yerinin göbeğinde yere serer dengenizi kaybettiğiniz için. yani strese bağlı olarak yeniden nüksedebilir.

    dışarıdan nasıl görünüyor kestiremesem de, içeriden bakınca durum böyle de tatsızdır.. bıktırır.. usandırır..

    "nedir olay?" derseniz tam olarak budur.. okuyun ama dilerim yaşamayın..
  3. baş dönmesi. bu şikayetten muzdarip olanların önce kbb uzmanına sonra nöroloji uzmanına görülmeleri nacizane tavsiyemdir.