1. hayvan sağlığı, hastalıkları, beslenmesi, refahı vb. onlarca konuda eğitim alıp bunu meslek olarak icra eden kişilere verilen ünvandır.
    (bkz: ben)
  2. ilk defa 1910 yılında “tatbikat-ı baytariye mektebi”ismiyle veteriner hekim yetiştiren okullar açılmıştır bu topraklarda.
  3. veterinerlik okulu daha önce de var. yukarıdaki yazıda, ilk kez 1910'da açıldığı yazınca, mehmet akif hakkında daha önce çalıştığım ve onun veteriner (baytar) olduğunu da bildiğimden tekrar bir kontrol edeyim dedim. aşağıdaki satırlar wikipedi'den ama kesinlikle doğru.
    ".......rüştiyeyi bitirdikten sonra annesi medrese öğrenimi görmesini istiyordu ancak babasının desteği sonucu 1885'te dönemin gözde okullarından mülkiye idadisine kaydoldu. 1888’de okulun yüksek kısmına devam etmekte iken babasını kaybetmesi ve ertesi yıl büyük fatih yangınında evlerinin yanması aileyi yoksulluğa düşürdü. babasının öğrencisi mustafa sıtkı aynı arsa üzerine küçük bir ev yaptı, aile bu eve yerleşti. artık bir an önce meslek sahibi olmak ve yatılı okulda okumak isteyen mehmet âkif, mülkiye idadisini bıraktı. o yıllarda yeni açılan ve ilk sivil veteriner yüksekokulu olan ziraat ve baytar mektebine (tarım ve veterinerlik okulu) kaydoldu.
    dört yıllık bir okul olan baytar mektebi'nde bakteriyoloji öğretmeni rıfat hüsamettin paşa pozitif bilim sevgisi kazanmasında etkili oldu........... şiire olan ilgisi okulun son iki yılında yoğunlaştı. mektebin baytarlık bölümünü 1893 yılında birincilikle bitirdi."
    hero