1. efendim şahsım için bu ürünün en güzel tüketim yeri öncelikle kendisini yaklaşık bir hafta kadar buzlukta beklettikten sonradır. buzlukta bekleyen vişne hafif dondurma kıvamına gelir, buzdolabı poşedine koyduğunuz "fişne"lerinizi dizi, film izlerken ferahlatan bir lezzet olarak tüketebilrsiniz. denemenizde fayda var.
  2. pazarlarda yerini almaya başlamış, tek başına gideri yok, sezonu kısa; ya vodkaya basılmalı, ya reçeli belki likörü yapılmalı. limon 4 mevsim, sevişmek bir dakika demiş yankı semiha.
  3. bir şiirden, en güzel ikinci kadından öğrenilen, kokusu kalan meyve.

    [...]
    mavi saçlı bir tanrı gibi severdim burdur gölünü
    o göl şimdi içimde kocaman bir anne ölüsü
    vişne bahçeleriyle dolu,
    neşeli bir şehre benzerdi senin sesin.
    bazen ölmek istiyorum.
    beni yeniden doğurman için
    iri, ekşi bir vişne tanesi gibi
    [...]

    annemle ilgili şeyler - didem madak
  4. kirazla olan rekabetini neden kaybettiğini tam olarak anlayamıyorum. kiraz meyve olarak karizmasını korurken vişne endüstriyel ürün haline getirildi. halbuki vişne öyle kendi başına en güzel meyvelerden biridir.
    abi
  5. endüstriyel ürün haline gelmesiyle akla ferhan şensoy'un çehov'dan uyarladığı "fişne pahçesu" adlı oyunu getirmiştir:
    "bu bahçenin özelliği güzelliği büyük olmasıdır. buraya koskocaman bir site yapılabilir. istersen sitenin adı vişne sitesi konulabilir. hatta girişte bir-iki vişne ağacı kesilmeyip süs bakımından korunabilir. yoksa vişne nedir ? iki senede bir meyve verir, meyvesini pazara götürene kadar çürür. pazarda meyve diye satsan alan bulunmaz. satsan satılmaz, atsan atılmaz. yahu vişne nedir ?"

    keşke bütün vişne bahçelerini kesmeseydiniz.
  6. artık çok zor hatta imkansız ama tıpkı kiraz, tıpkı dut,tıpkı erik gibi dalından yemesi güzeldir ama meyveler olgunlaştıktan sonra yağan ilk yağmurla kurtlanır. yağmurdan önce yemek gerekir.

    tatlı şeyleri genel olarak sevmem ama reçeller arasında en sevdiğim reçel hafif ekşi olduğundan sanırım vişne reçelidir.