1. microsoft'un mac ve linux sürümleri de bulunan hafif text editörü.

    birgün linux kullanıp, open source ruby on rails yazıp üstüne microsoft'un ürününü kullanacağım aklıma gelmezdi ama gerçekten güzel olmuş. eklentileri de çok iyi. microsoft official olarak sublime kısayollarını da ekleyen eklentiyi çakmış. daha ne olsun ?
  2. su anda piyasadaki en iyi ucretsiz yazi duzenleyicisi olabilir. tabiki oyle gundelik yazilar icin degil kod yazmak icin kullaniliyor. henuz indirip denemeyen, microsoft antipatisi olanlar varsa bile indirsin bir denesin. cok farkli bir havasi var.

    - kendiyle beraber gelen git entegrasyonu

    - tonlarca paket. paketler de oyle is gormesi icin 4000 tane yuklemek gereken paketlerden degil. python pakedi kuruyorsan her sey onun icinde geliyor.

    - gelismis ide'ler gibi kendi icinde terminal var. sublime ve atom'daki gibi de yarim yamalak degil takir takir duzgun calisir durumda.

    - nasil yaptilar bilmiyorum kod yazarken degisik bir his veriyor. renklerden mi desem, satir arasindaki bosluk mu, font mu desem bilmiyorum bir degisik ama. deneyin yani.

    - ayarlar kismi tam programci isi. "ne o oyle radio button falan mi koyacaktik bir de?" der gibi menu olayini kokten kazimislar. settings.json dosyasini aciyor onu duzenliyorsunuz. vim ve emacs gibi. oldschool hissettiriyor, dosta guven, dusmana korku veriyor.

    ha bir de beni uzen sekilde;

    mac os'te calisir
    bilumum linux distrosunda/surumunde calisir
    windows vista'da calisir.
    windows xp'de calismaz!

    kafamdan asagi kaynar sular dokuldu yahu. microsoft gibi microsoft, apple'a destek veriyor xp'ye destek vermiyor hayret dogrusu.
  3. saka maka sublime text, atom ve nice text editor'u sollayip en sevdigim text editor olma yolunda gidiyor. pycharm ile ayarlayamadigim virtualenv'leri (ki pycharm'in python odakli bir ide oldugunu da hesaba katarsak) 2 dakikada tamtakir hazir ettim. koskoca pycharm django'nun veya tensorflow'un burokrasisi icinde kaybolabiliyor, bu kaybolmuyor.
  4. hep derler ya bir şey ücretsiz ise ürün sensindir. bu tarz editörler nasıl ücretsiz olmayı başarıyor?