1. bilhassa "tok kapı sesi" ile gönüllerde yer etmiş olan alman volkswagen firmasının en köklü ve piyasada tutmuş modellerinden biri.
  2. volkswagen firmasının ürettiği c sınıfı hatchback arabadır, ayrıca türkiye pazarında 2015 yılında c sınıfı hatchback'ler arasında en çok satılan modeldir.
  3. iç mekan tasarımını asla sevmediğim arabadir
  4. ürettikleri ilk golftendir kabin tasarımı çağının gerisinde olan arabadır (2005 modelleri bu nedenle 98 model gibi durmaktadır)
  5. bir nevi kürkçü dükkanı misali bir araba modelidir. bunun nedeni de sınıfı içerisinde bulunan diğer araçlara göre neredeyse bütün özelliklerinin ortalama üzeri olmasından kaynaklanır. tabi türkiye özelince ikinci el manyaklığının da önemi çok. sırf bu nedenlerden dolayı fiyatı olması gerekenin çok üzerindedir. araba işinden anlayan kişiler muhakkak kendilerine başka seçenekler yaratırlar ama ortalama bir alıcı olarak süreç şöyle gerçekleşir.

    bmw 1 serisi bakarsın, güzel ama dar, fiyatı da cabası dersin.
    mercedes a serisi dersin, güzel ama motoru be hacı dersin, fiyatı aklının köşesindedir.
    audi a3 dersin, güzel dersin ama yine fiyatı aklına gelir.
    citroen c4 dersin, fransız'a para mı verilir dersin.
    honda civic dersin, hani bunun dizeli sorusu akla gelir. ne kadar benzin yakıyor dersin.
    toyota corolla dersin, bunu babama alırım diye aklından geçirirsin.

    daha pek çok marka sayılabilir bu şekilde. paran varsa audi a3, a4, bmw 3 serisi, mercedes c serisine yönelirsin. sıfırına paran yetmiyorsa ikinci elini ararsın bu modellerin. yok hacı benim ikinci elle işim olmaz dersen de golf'e bir daha mı baksak dersin. kafanda deli sorularla ortada kalırsın.
    mmt