1. bu işi yapan herkesin garip ruh halleri içinde olduğunu gördüğüm sporumsu.

    bunu hala gerçekten sadece spor olarak yapan birileri kaldı mı bilmiyorum. varlarsa da onlardan şimdiden özür diliyorum bu laflarım onlara değil.

    800 tane aynı açıdan çekilmiş kaslı fotoğrafı bulunan instagram sayfaları... garip garip tweetlerin gırla gittiği twitter profilleri... 500 tane fitness grubuna katılınmış facebook'lar... sanki bas bas bağırır gibidir: bakın ben vücut çalışıyorum! günlük yaşamlarında da garip olur bu insanlar. daracık, içi görünen, dekoteli tişörtler, kısa şortlar. her ayrıntıları ile ilgiyi üzerlerine toplamak ister gibi bir halleri vardır. bu insanlar güzel görüneyim kız düşüreyim(*:iğrenç kalıplar)(*:onlar öyle diyorlar) diye vücutlarına etmedik eziyet bırakmazlar. ilaçlar, hormonlar, belli belirsiz gıda takviyeleri...

    sonra 1 ay çalışmayı bırakırlar ve bum! e ne oldu? söndü kaslar. olsun bir daha yaparsınız zaman çok, boldan boldan harcayın. zaten daha kıymetli şeyler için harcamayacaktınız onu.

    etrafım böyle insanlarla doldu artık. popüler kültürün malzemesi oldu çünkü artık. ana akıntı kime güzel derse onu güzel kabul eden, kendisi estetik anlayışı geliştirmekten yoksun insanlar tarafından üretilip tüketilen bir malzeme oldu bu spor. daral geliyor bazen. geçen birisi 1 years of chance diye video yüklemiş. hey allahım dedim. 1 yıl kas yapmasaydın da açıp 2 sayfa ingilizce kitabı okusaydın. şu aptal hataları yapmasaydın (*:1 years -> one year)(*:chance -> change). videodan ayrı başlığından ayrı utandım.

    ayrıca bunlardan iki tanesiyle birlikte asla aynı yere oturmaya gitmeyin. zira 3 saat oturur fitness'tan benchpress'ten deadlift'ten başka bir şey duymazsınız. o gün başınız ağrısın, bağırsaklarınız bozulsun bir şey olsun gitmeyin oraya.
  2. ayarında yapılanı iyidir iyi!! kafayı bununla bozup kendini hulk'a çevirenlere diyecek söz yok tabii, evlerden ırak! ama hangi kadın geniş omuzlu, kolları kaslı, six packsli bir vücuda çirkin diyebilir ki? keşke yurdum erkeklerinin çoğu kıyısından köşesinden bu işe bulaşsa da yazın plajlarda göz zevkimiz katmerlense! ama tekrar ediyorum abartmadan. şu vücut dünyanın en estetik görüntüsü değil de ne?
  3. örnekte verilen vücut için sürekli spor salonuna gidilse dahi bir yıllık bir emek söz konusu ki buna işiniz eğitiminiz aileniz gibi faktörleri kattığınızda ortalama bir hayatı olan biri için haftada 3 saatlik bir emekle neredeyse hiçbir zaman ulaşılamaz, ama yakınlarında bir yerlerde sürekliliği sağlanır. fitness antrenörü değilim tabi ama yıllardır fırsat buldukça giderim spora, kimsenin birbirinin havlusuyla terini sildiğini yada soyunma odasında birilerinin öpüştüğünü görmedim, en fazla selamlaştığın birinden benchpress sırasında bi kaza çıkmasın diye iki dakika yardım istersin, porno sektöründeki kaslı abilerden yola çıkıp da spor salonuna gidenler için "bir gün gey olacaklar" denmesi komik, eşcinsellikle bir problemim yok bu arada.
    vücut geliştirmek, gelişim takip edilmediği takdirde kişi tarafından fark edilemediğinden veya bunu yarışa dönüştürenler tarafından farklı noktalara sürüklenmiş olabilir ama yüzyılın klişesi olan; (bkz: bütün genellemeler yanlıştır)
  4. yağ oranınız belli bir oranın üzerindeyse karın kaslarınız görünmez. karın kaslarını görünür kılmanın en iyi yolu kilo vermektir. sonrası daha önceki yorumda verilmiş egzersizleri yapmaktan geçer. kendimi ayı gibi yemekten alamadığım için ben de aynı durumdayım. 3-4 kilo fazlam var havalar bir ısınsa rahatlayacağız.
  5. kürek sporcusuydum bir zamanlar gayet fit bir vücudum vardı fakat tek hatam steroid kullanmamdı. kötü bir sakatlık ardından 70 kiloddan 120 kiloya cıktım. steroid kötüdür kullanamyın kullandırmayın. saygılar
  6. özgüven sorunu olan insanların mutlaka başlaması gereken spor.
  7. kesinlikle azim işidir. bu spora başlamanız giderek hareketsizliştiğimiz şu dünyada bi nebze de olsa yapacağınız en anlamlı şey olur. hem bunun yanında güzel bi vücuduz da olur fena mı :)
  8. her hafta, bu sefer programı tam uygulayacağım diyip işten güçten uygulayamadığım 6 ay sonunda vücudumun neredeyse hiç gelişmediğini fark ettiğim paramın boşa gittiğini düşündüm sonra tekrar kayıt olup bu sefer gerçekten sağlam spor yapacağım dediğim ve sonucun yine aynı olduğu şeydir kendisi. kısaca gerçekten 4 4lük yapmayacaksanız yapmayın. boşa para, zaman, stres
  9. azim,disiplin,motivasyon.
    bu üçlüden birini kaybederseniz,bir anda herşey tepe taklak olabiliyor.4 senedir aralıksız yaptığım sporu.düzensiz iş hayatı ve motivasyonsuzluk sayesinde 11 kilo alarak bıraktım.tekrar bir sistem oluşturmaya çalışıyorum.meşakkatli ama sonucu mükemmel.
    leo