1. oldukça geniş bir arşivi olan ücretsiz e-kitap sitesi. hem android hem ios uygulaması mevcuttur. amatör yazarlarda var. siz de kitap okuyabilir, isterseniz yazarak burada paylaşabilirsiniz. türkçe kitaplar da mevcut. sayesinde bir çok yazarın yazıları kitaplaştırılmış ayrıca.

    buradan
  2. Güzel düşünülmüş ama içine edilmiş site. Vakti zamanında çok güzel bir senaryom vardı. (Ki bayağı sağlamdı hala yazıyorum 150-160 sayfa şu an) dedim hafta hafta, bölüm bölüm atayım belki beğenirler. En işlek saati seçtim (yeni.eklenenlerde çıksın diye) ve ekledim. Herkese link attim falan. 200 okunmayi gecemedim kardeş. Millet 1 milyon falan yapıyor. Dedim bunlar üstad falan herhalde bir bakayım neler yazıyorlar. Ergen kızların yazdığı saçma sapan, kötü aşk hikayeleriydi. Bu kadar zekice bir fikir saçma sapan bir şeye dönüştürülebiliyor. Link'e bakarsanız aslında güzel sayılabilecek bir site olduğunu da görebiliriz, çünkü divan edebiyatı geleneğini yaşatmaya çalışan 9 yaşında yazarlar bir hayli fazla. Siz siz olun, uzak durun kardeşlerim
  3. şu an haberim oldu önce bir heyecanlandım belki bir iki öykü falan yazarım dedim sonra biraz inceledim siteyi tv de ne kadar ucuz romantik komedi, aşk, entrika senaryoları varsa genç ergen arkadaşlar aynısını kopyala yapıştır yapmış hiç özgün bir hikaye yok.
  4. kalitesiz öykülerin, vampir-kurt adam-uzaylı-sümük yaratık-spagetti canavarı cinsi yaratıkların cirit attığı 15-17 yaş arası kitleye (fazla parlak olmayan kesimine) hitap eden platform.
  5. burada yazan genç arkadaşların hızlarını alamayıp yazdıkları öyküleri kitaplaştırmalarından ve ciddi okuyucu kitlesine sahip olmalarından(12-16 yaş arası) rahatsızım.sait faik'ten bihaber yetişmeleri üzücü.
  6. hiciv
  7. dört yıldır üzerinde belli aralıklarla yaptığım izlenimlere göre amacından sapmış olan uygulamadır. başta herkes efendi efendi yazıyordu. sonunda, dedim. zorlanmadan uzanabileceğim, elimin altında bir sürü kitap olabilir diye düşünüyordum. sonra birisi çıktı yazara "yazım kurallarına dikkat et! ben takıntılı bir insanım." diye yorum yaptı. bunlar virüs gibi yayıldı falan filan.

    elbette bir yazarın yazım kurallarına dikkat etmesi gerekir. ancak sonuç olarak orası amatör yazarların kullandığı bir uygulamaydı. kendilerine editör bulacak halleri yoktu ya. yazma isteğini kaybeden yazarlar yavaş yavaş gerilere çekildi ve ardlarında bıraktıkları boşluğu ortamın yaş ortalamasını düşüren kendini bilmez insanlar yavaşça doldurmaya başladı. ufak tefek hatalarda dahi birbirlerinin kuyusunu kazmaya başladılar ve bunu uyarmaktan çok kavga eder gibi söylemeye başladılar.

    neyse, böylece inatla varlığını sürdüren yazarlar da ne yazdığını umursamadan baş harfi büyük olmalıymış, noktadan sonra boşluk bırakılmalıymış gibi aslında hemen düzeltilebilecek şeylere takıldılar ve anlatılmak istenen uçup gitmiş oldu. yaratıcılığı kendi elleriyle yok ettiler. geride sadece birbirinin kopyası basit düz metinler kaldı. yine de ince eleyip sık dokursanız güzel kurguların bulunabileceği düşünüyorum. ha "kimin ne dediğini umursamam ben yazdığıma bakarım." derseniz de, şahsen ben öyle yapıyorum, güzel bir depo kaynağı. kafanıza takılan yeri bir de okuyucu gözünden göreyim bakalım nasıl görünüyormuş diyerek bakabiliyor, bölümleri düzenli bir halde tutabiliyorsunuz. umarım bir gün insanlar böyle yerleri acımasızca mahvetmekten vazgeçer. aksi takdirde saklanacak yerimiz kalmayacak.
  8. bana, varolduğu ve duyduğum günden beri, en az tumblr kadar, sentetik, plastik ve samimiyetsiz gelen öykü, yazı vb. mecrası.

    ne üye olurum ne de olanı desteklerim.
  9. duyduğumda bir şeyler karalarım diye girmiştim şevkle, sonra "kötü çocuk" ve "yaz aşkım" gibi kitapları görüp alt f4'e abandım. şu yeni ergen nesil neler okuyor bunu öğrenmeme vesile olmuştu yani, teşekkürler wattpad.
  10. wattpad'e bir şeyler yazmak amacıyla girdim ama yazılanları görünce iq seviyem düştü resmen. ben de amacıma uygun olarak artık okumuyor naçizane yalnızca yazmaya çalışıyorum. şöyle de bir çalışmam var. affınıza sığınarak biraz vaktinizi çalmak istiyorum..

    buyrun