1. basit manada web sitesi tasarlama işidir. web programlama ile karıştırılsa da web tasarım bambaşka bir iştir. ciddi uzmanlık gerektirir. çoğunlukla halihazırda düzenlenmiş bir altyapı üzerine yaratılan ara yüzdür. ancak temelinde herhangi bir fonksiyon barındırmayan siteler için bu tarz bir altyapı söz konusu olmayabileceği için, aynı zamanda sıfırdan bir web sitesi yaratma işine de verilebilen isimdir.

    web tasarımda kullanılan metotlar çeşitlilik gösterir. bu işi notepad üzerinden yapmak dahi mümkündür, gelgelelim çoğu insan dreamweaver gibi yazılımlar aracılığıyla profesyonel işler çıkarmayı tercih eder. tabi dreamweaver yalnızca seçeneklerden biridir. photoshop da aynı şekilde bu iş için kullanılabilecek yardımcı programlardan biridir. mühim olan tasarımcının elindeki sanattır, geri kalanı kişisel tercihlerden ibarettir.
  2. Genel de içinde bir çok eklenti bulunan tek bir program ile yapılamayacak işlerdir. Uzmanından destek alınması gerekebilir bunun gibi http://www.medyawebtasarim.com
  3. artik cok kolaydır. kimse sifirdan web sitesi tasarlatmak istemiyor maliyetinden dolayi. ne yapiyor. gidiyor wordpress kuruyor, üzerine beğendigi bir temayı alip geçiyor.

    onun haricinde gerekirse ortamlarda deli gibi html templateler satiliyor, onu satin aliyor. yoluna bakiyor. gerisi zaten var olan site uzerinde oynama isine giriyor.

    bir backend developer olarak bu devirde bu islerin cok kolaylastigini ve benim dahi iyi kotu bir bir seyler ortaya çıkartabildigimi düşündüğümde eski zorlugu kalmamis demektir.