• izledim
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (8.20)
what's eating gilbert grape - lasse hallström
johnnydepp, leonardo dicaprio ve juliette lewis gençlik dönemlerinde çektikleri gilbert'ın hayalleri adlı film, ailesinin arasına sıkışmış bir gencin öyküsünü anlatıyor... otistik kardeşi oynayan dicaprioya bakama sorumluluğu gilbert'a (depp) vermiştir şişman annesi... sonraları aşık olan gilbert için hayat inanılmaz derecede zorlaşmıştır.


  1. isveç asıllı yönetmen lasse hallström'ün hollywood'a transfer olduktan sonra çektiği 1993 yapımı film. johnny depp ile leonardo dicaprio'nun başrollerini paylaştığı film küçük bir amerikan kasabasında geçer. kasabanın kendisi kadar basit ama sorumlulukları büyük bir hayatı vardır gilbert'ın, evi çekip çevirmekle yükümlüdür. belki de kariyerinin en iyi performansını ortaya koyan dicaprio'nun canlandırdığı arnie ise otistik bir kardeş olarak gilbert'ın sorumluluklarının en büyüğünü oluşturur. bu iki kardeş etrafında şekillenen aile ilişkileri, yaşanmamışlıklar, fedakarlıklar ve bu sıkıntıların içinde kardelen gibi açan taze bir aşk hakkında gerçek olamayacak kadar basit ancak bir o kadar da etkileyici bir hikaye vardır karşımızda. hallström'ün, avrupalı bir yönetmen olarak önemi de burada ortaya çıkar zaten; hollywood'un kolayca ajite edebileceği bir hikayeyi alışılmışın dışında bir gerçekçilikle sunmak.

    çekilmiş en samimi, en gerçekçi filmlerden biri.
  2. bu filmin bendeki yeri biraz farklı sanırım. evet mükemmel bir film değil diyenler olacaktır, çok basit bir hikaye diyenler de olacaktır (gerçi oyunculuklar mükemmeldi) ki bunları söylemek çok kolay. ancak bu film çok dürüst, çok yakın ve çok samimi. hikayeler çok çok farklı olsa da bu samimiyeti bir zamanlar anadolu'da - nuri bilge ceylan hissetmiştim. söylenemeyen çıkmazlar, duygusal boşalmalar, gilbert'ın hayatındaki o gözle görünmeyen ancak çelik kadar güçlü zincirler ve gencecik bir insanın üzerindeki sorumluluğun ağırlığı, hem de bu sorumluluğun oluşmasında hiçbir payı dahi yokken. gidememek, ağlayamamak, bağıramamak, güçlü kalmaya çalışmak ve hatta kendini kaptırarak sevememek bile...ve bütün bunlar olurken hayatının yavaş yavaş ellerinden kayıp gitmesi... o yüzden bu filmin yeri ayrıdır. hayatları, gelecekleri bir şekilde bir noktada kendi ellerinden alınan veya kendileri bu şekilde bir özveride bulunan insanlar yüzlerinde acı bir gülümsemeyle izlerler bu filmi.
  3. leonardo di caprio'nun arnie Grape rolüyle 19 yaşındayken en İyi yardımcı erkek oyuncu Oscarı'na aday gösterildiği film

    filmden bir görüntü
  4. o yaşta o yetenek... di caprio sen çok güzel bir detaysın...
  5. leonardo di caprio gordugum en gercekci engelli rollerinden birine imza atmistir.