• izledim
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (8.19)
who am i - kein system ist sicher - baran bo odar
genç bir bilgisayar dehası olan benjamin, sadece almanya’da değil dünya çapında tanınan biri olmak istemektedir. yer altı bir hacker grubu, benjamin’i aralarına katılmaya çağırınca, bu tehlikeli teklifi kabul eder... yönetmenliğini baran bo odar’ın üstlendiği filmin senaryosu da yönetmen bo odar ile birlikte jantje friese’ın imzası var. siber suç geriliminin başrolünde tom schilling yer alırken, elyas m'barek, wotan wilke möhringi hannah herzsprung ve trine dyrholm isimleri eşlik ediyor.


  1. 2014 alman yapımı dahiyane bir senaryo, müthiş bir son.

    yıllar içinde kült statüsüne ulaşacağını tahmin ediyorum.
  2. !---- spoiler ----!

    hayat sana limon verdiğinde ondan tuz ve tekila iste

    !---- spoiler ----!!---- spoiler ----!

    gençler windows gibidir, açılana kadar biraz bekletirler

    !---- spoiler ----!
  3. kurgusu mükemmel, alman yapımı hacker filmi. özgün senaryo arayanlar için ideal.
  4. tam filmin sonuna doğru "ee böyle de basit bir filmmiş, zırttırı pırttırı" derken beni acayip ters köşe yapmış filmdir. güzel film. heyecan, gerilim, kurgu sağlam, iyi seyirler.
  5. hacker temalı yapımların içinde çok net bir şekilde zirveye oynayan alman yapımı film. yakın dönemden mr. robot da bu grupta değerlendirilebilir, ancak mr. robot'tan çok daha iyi olduğunu düşünüyorum. (gerçi birisi dizi, diğeri sinema filmi ama kıyas yapılabilir yine de bence.)
    içindeki komedi dozu da gayet yerinde, ters köşesi de filmi kült statüsüne ulaştırabilir ilerleyen zamanlarda.

    !---- spoiler ----!
    filmdeki mizah da gayet dozajındaydı. özellikle de haberlerde "bunlar tehlikeli bir grup mu yoksa sadece yeni yetme ergen topluluğu mu?" diye sorarak haberi bitiren muhabirin ardından markette yaşanan sahne bunun cevabını net olarak veriyordu. :)
    !---- spoiler ----!

    ayrıca filmi ikinci defa izlediğimde bazı ekstra ipuçlarını yakalayınca filmin gözümde değeri daha bir yükseldi.

    !---- spoiler ----!

    araba anahtarının durduk yere bizim elemandan çıkması, odadaki fight club posteri falan zaten çok bariz detaylar. ancak haber bültenlerinde de sürekli clay hacker grubundan bahsedilirken arkada dörtlü bir grup fotoğrafı yerine palyaço maskeli tek bir kişinin fotoğrafı bulunuyor. bu gibi çok ince detaylar var.

    !---- spoiler ----!
  6. tam ifadesiyle ağzım ayrık izledim. dikkat sürpriz sonlu.
    kgn
  7. mr.robot sevenlerinin izlemesi gereken film. diziden daha çok sevdim. baş rolde oynayan hanım kızımızında değişik bir güzelliği var. birde almanca konuşmasa o güzel yüzüyle. hiç yakışmıyor.
    tes
  8. sonunda temiz bir hassiktir çektirir.izleyiniz izlettiriniz
  9. çok özgün bir senaryosu olmasa da sıkıcı olmayan, izlenebilir hoş bir film.
    !---- spoiler ----!

    ana karakterin geçmişinden sunulan kesitler, zorlama bir final sahnesini bağıra bağıra çağırıyordu. çoklu kişilik bozukluğuna sahip bir anne ve asosyal bir sosyal mühendis(!) biraz zorlama olmuş gibi geldi bana oturduğum sandalyeden

    !---- spoiler ----!
  10. geçen yıl tesadüfen denk gelerek izlediğim, sağlam senaryoya sahip, izlenmesi gereken filmlerden.