• izledim
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (6.00)
world war z - marc forster
güney kore’de ortaya çıkan bir virüs insanları yaşayan ölüler haline getirmektedir ve insanoğlu ikiye ayrılır.


  1. seyirlik bir zombi filmidir. bu türevde birçok film ve dizi vardır. ama bu filmdeki virüsün maşallahı vardır, insanları baya baya uçurup kaçırmaktadır. zaman zaman çok sürükleyici, zaman zaman da koyalım brad pitt'i izlensin gibi bir filmdir. genel olarak fena bulmadım. sana puanım 6 kanka.
  2. filmdeki cgi çok çok kötüdür.
  3. klasik amerikan kurgusu hiç bir değeri olmayan filmdir.
  4. senaryo açısından şaşırtan pek bir yanı yok. ama ekrana iyi kitliyor gerçekten.
  5. zombi temalı filmlere ilgi duyanlar için ne vasatın altı ne de üstü bir yapım. hatta filmi ilk vizyona girdiğinde izleyen ben tekrar izlemeyi planlıyorum. ama filme 10 üzerinden 7 den fazlasını vermem.
  6. brad pitt old icin izleyiyor ; ahim sahim degil ama fena da sayilmaz.bu ture degisiklikler getirmistir ancak bu turde bir inkilap sayilmaz
  7. benzer hikayeyi anlatan çok daha iyisi yapılmıştı o yüzden izlemeden önce bana çakma gelmişti biraz. daha iyisi için (bkz: i am legend) . ama kurgu olarak çok başarılı, gerilimi hissettiriyor, akılda kalan sahneleri var izlendiğine pişman etmez.
    !---- spoiler ----!

    sadece zombilerin uyanık israiloğullarını kemirdiği sahne için bile izlenir

    !---- spoiler ----!
  8. film de en önemli ve diğer filmlerden ayıran husus zombiler bildiğimiz hantal uyuşuk değil bilakis çevik ve uyanıklar. israil'le ilgili ayrıntılar ise yahudi milletinin kurnazlığını sergilemesi açısından güzel olmuş.

    tabiki brad pitt her zamanki oyunculuktu ile on numara