• izledim
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (7.64)
x-men; apocalypse - bryan singer
x-men halkasının bu son filminde ilk mutant apocalypse, mahşerin dört atlısı storm, angel, psylocke ve magneto ile birlikte insanlığa hükmetme savaşında x-men ekibine soğuk terler döktürecek. film 80'lerde geçmesi üzere tasarlanmış. vizyon tarihi ise 27 mayıs 2016.


  1. film öncesi kısa bir bilgilenme turu yapmak isteyenler x-men evolution son sezona göz atabilirler.
  2. comic con fragmanı gelmiş. sttirik sentinellerden sonra haşmetli apocalypse'i de cücük kadar adama dönüştürmüşler. avengers'teki elmacıklı ultron'u da unutmayalım. http://youreads.net/yorum/34302
  3. 2. fragmanı yayınlanmıştır .
  4. son fragmanı yayınlandı.

    youtube yorumlarından bir tanesi:

    "Hey look, it's Mystique. Leader, coach, and my favourite member of the X-Men!"
    - Nobody ever
  5. !---- spoiler ----!

    güzel bir filmdi. özellikle mısır medeniyetine dokunması hoş olmuş. bizim kötü adam çok boş öldü ama. ilk yarısını soluksuz izledim. ikinci yarı daha klasik olmuştu. gidin pişman olmazsınız. karşılaştırma olarak bence captain america'dan çok daha güzeldi. öyle de kıyaslayabilirsiniz.

    !---- spoiler ----!
  6. !---- spoiler ----!

    nihayet magneto'nun sadece metali hareket ettirmediğine, isterse dünya'nın manyetik alanını bile değiştirebilecek kadar güçlü biri olduğuna değinmişler. seviyoruz kendisini.

    !---- spoiler ----!
  7. bryan singer'a sövmek istediğim x-men serisinin son filmi...

    -spoiler-

    söveceğim çünkü apocalypse bu kadar ucuz gidecek bir karakter değil, söveceğim çünkü jean grey -velhasıl phoneix- bu kadar silik değil, söveceğim çünkü wolverine var dediniz adam sırf gelmek için gelmiş hatrı kalmasın diye, söveceğim çünkü gambit var dediniz g'si bile yoktu, söveceğim çünkü nightcrawler one direction üyesi gibiydi, söveceğim çünkü raven baydı da baydı, söveceğim çünkü sinister da yoktu ve uzay da tabii, söveceğim çünkü mahşerin 4 atlısı cacık gibi işlenmişti...

    öveceğim zira michael fassbender güzel adamdır, james mcavoy olmuştur, oscar isaac çok yerinde bir tercihtir, cyclops'un ön planda oluşu iyiydi, hele quicksilver ne güzeldi öyle...

    sövgü>övgü olduğundan puanım 6,5/10'tur, arz ederim...

    -spoiler-
  8. quicksilver'a tekrar aşık olduğum, izlediğim en iyi x-men filmlerinden ilk üçe girmiş harika film.

    çocukluktan beri sürekli kendileriyle büyüdüğüm karakterleri perdede görünce büyüleniyorum tam anlamıyla. özellikle imkanı olanın imax ile izlemesini öneririm filmi iki kat daha güzel bir deneyim haline getirdi.

    fakat jean grey rolünü sophie turner'a vermeleri biraz kötü olmuş. zaten kendisini, devam eden aşırı popüler ve hafızalarda taze olan rolüyle görmeye alışmışken birden "alın bu da jean'in gençliği" diyerek önümüze atılmasına sinir oldum. sansa stark 'ı izler gibi izledim ve sorduğum herkesin de bu psikolojide olduğunu duydum, yazık olmuş. (bkz: game of thrones)

    james mcavoy yine çok güzeldi, karşıma koyup, ağlatıp, mavi gözlerini seyretmek istedim.

    !---- spoiler ----!

    neyse konu dağılmasın, finali görsel açıdan güzeldi. ama jean'in phoenix'i bu kadar kolay kontrol altına alabilmesini garipsemedim değil. açığa çıkıyor ve direk jean onu kontrol altına alıyor. ayrıca apocalypse'in bu gücü önceden hissetmemesi de tuhaftı. ama phoenix'in gücünü iyi yansıttı oraya laf edemem.

    storm'u ve wolverine'i görmek minik bir çarpıntı yaptı. gambit'i görmemek üzdü. magneto yine ağlattı ve gel dünyamı yörüngeden çıkar sana feda olsun, diye bağırmak istedim.
    bir filminde daha yine jennifer lawrence'ı seviyor muyum, gıcık mı oluyorum karar veremedim.

    !---- spoiler ----!

    sonda wolverine ile alakalı minik bir sahte var her zamanki gibi, çıkmayın. ilgilisine duyrulur.
    jole