1. not:sıralama bağımsızdır.
    six feet under- izlediğim diziler arasında sonu en iyi bitenlerden. tür: dram

    oz-hapishane dizisi.prison break'in babası ^:swh^ ilk bölümünden sizi kendine çeken bir dizi. tür: dram

    the wire-baltımore'ın hatta amerikanın diğer yüzünü anlatan muhteşem bir eser. tür:dram

    once upon a time- çocukluğumuzda okuduğumuz masalları bize farklı bir şekilde sunan dizi. bazı sitelerde türkçe dublajlı olarak seyredebilirsiniz. tür:fantezi,dram,macera,gizem
  2. özellikle ilk dördü için kellemi ortaya koymakla birlikte listem şudur:
    breaking bad
    shameless
    true detective
    oz
    better call saul
    black mirror
    fargo
    game of thrones
  3. komedi arayanlar için it's always sunny in philadelphia. it crowd ve bored to death çok başarılı komedi dizisi yapımlarıdır.
    dram ve suç türünde ise tabikiside gözümüzün nuru breaking bad ve true detective izlenmesi gereken başyapıtlar arasında. valla hocam savaş istiyorum ben kan istiyorum entrika istiyorum diyorsan game of thrones ve vikings kesin izlenmesi gereken yapımlardır. bir arada spartacus vardı o da fena değildi lan.
    zombi mombi göreyim ekşınlı şeyler olsun diyorsan z nation ve the walking dead.
  4. nasıl yazılmaz hayret. tabisi narcos.
    her bölümünün film tadında olduğu, aksiyon, suç, dram, polisiye vesairini bulunduran, soundtracklerinin öpüp başucuna konulası olduğu netflix yapımı yabancı dizi.

    iyi seyirler efem.
  5. the sopranos
  6. günlerce yeni bir yabancı sitcom ararsın ve sonunda how i met your mother^:himym^ da karar kılarsın. tam ortamda caka satacakken lüzumsuzun teki gelip ''olum onlar özenti, hep friends çakması'' gibisinden bir klişeyle sinir katsayılarını hoplatır. birkaç gün ardından friends'in daha eski oluşunu sineye çekip friends'e başlarsın. yine sen tam raconunu ihya ederken dallamanın bir başkası ''seinfeld o dizilerin babasıdır kardeş'' diyerek gerçekleri yüzüne vurur.

    direkt seinfeld'e başlayarak bu dertlerden kurtulabilirsin.^:kips^
  7. şimdi iyi hoş güzel, herkesler ayırmış, herkesler bölmüş peki bunları toıplayan dizileri ne yapacağız, din, komedi, dram, sci-fi, arkadaşın onurunu korumak için arkadaşını öldürmek zorunda kaldığı bir dizi için ne diyeceğiz? benim neredeyse hayatımın her alanında kullandığım bu dizi babylon 5 oyunculuk sınırda ama o inanılmaz senaryo için 15 bin defa izlenir, yabancı dizi olarak amerikan dizileri düşünülmüyor ise, luther derim, birbaşka büyüklüktür hatta animeye dönersek, o zaman da full metal alchemist brotherhood derim, spor sevenler için hajime no ippo gelir, komedi için ise gintama.
  8. south park
    himym
    tbbt
    two and a half men
  9. türkiyede bir kaç ay önce kanal 7 tarafından gösterime girse de saf,temiz bir aşk ve romantik-komedi izlemeyi seven ayrıca hint dizilerini de sevenler varsa (bkz: is pyaar ko kya naam doon?)