1. islanmamak için yapılması gerekir.
  2. kendini sağlama almaktır. feedback alırsa dımdızlak kalmaz.
    sezgi
  3. şimdiye kadar 2 kez yağmur duası yapılırken gördüm, kimsenin elinde de şemsiye yoktu.

    sahi, evden çıkmadan önce "bugün hava kapalı, yağmur yağabilir hanım, ben şemsiyemi alayım bari" diyerek sokakları, kahvehaneleri ve vakti gelince camileri dolduran amcalarımız yağmur duasının yapılacağı gün neden yanlarına şemsiyelerini almazlar ?

    yağmur duası sırasında her zaman göğe bakan avuç içleri bu sefer yeryüzüne dönükken, arada bir de kıpır kıpır eden dudaklarından dualar dökülürken ve rahmetini esirgememesini rabblerinden dilerlerken neden yanlarında şemsiye yoktur ?

    velhasılı dostlar, yağmur duasına şemsiyeyle çıkmak inanç işidir. öyle ulvi bir inanç anlaşılmasın, bu inanç başladığı bir işin başarıyla sonuçlanacağına gönülden inanan adamın inancıdır, takdir edilesidir.
  4. şemsiye aynı zamanda güneşten koruyan bir alet olduğu için her iki ihtimalde de lazım olacaktır. alın yanınıza. ya yağmurdan korunursunuz yada cilt kanserinden.
  5. öz güven patlaması.
  6. duanın anında kabul olacağı düşünülüyorsa olması gerekendir.
    sen bugün yağmur duasına çıkarsın, 1 hafta sonra da yağmur yağabilir. tabii bu durumda yağmur yağana kadar şemsiye ile dolaşmak gerekir. sonuçta bir dua ettik ne zaman kabul olur belli değil. allahtan umut kesilmez.

    bir de işin diğer boyutu var; "yeter ki yağmur yağsın da ben donuma kadar ıslanmaya razıyım." e o zaman şemsiye bir ihtiyaç da değil.

    ama ne var; duanla ıslanmadım ki bedduanla kuruyayım.
  7. özlemle beklenen yağmura hakarettir. ben öyle beklensem gelmem.hihihi (*::p)