1. pkk'nın bu olaydan sonra korkup silah bırakmaya karar verdiği haber merkezimize gelen bilgiler arasında.
  2. "irkçılığa (asabiyyeye) çağıran bizden değildir; ırkçılık için savaşan bizden değildir; ırkçılık üzere, asabiyye uğruna ölen bizden değildir." hadisini akla getirmiştir.

    (kaynak: müslim, imare, 53)
    gunez
  3. askeriyesinin dağlara taşlara milliyetçi nutuklar yazdığı bir milletin sivil mensuplarının yaptığı kavramsallaştırılamayan olaydır. normalde toplumsal travmaya sebep olmalı, insanlar adliye önünde bu insanlık dışı suç davasının sonucunu beklemeli, lakin sadece mağdurun dramı olarak kalıyor. abd'de trump bile ku klux klan'la işim olmaz derken, almanya'da neo-naziler ötekileştirilirken türkiye'de toplumsal zihinde normu inşa eden tavırdır bu.
  4. linç etmeyin ama olması gerekendir. bütün etnik kökenler arasında, mezhepler arasında gerginlik olan bir süreçteyiz. kanlar dökülmeli öncesinde. sonrasında barış ortamı olacaktır. tarih hep bunu göstermiştir bize.
  5. sur'da, cizre'de kürt olduğu için öldürülen bebekler ve çocuklardan daha fazla ilgi çekmiş olması şaşırtıcı olay. duyarlılık kasarken lütfen biraz akıl ve iz'an. ülke tamamen fıkralık hale gelmiş. benzer bir durum için (bkz: aşağıdaki fıkra.)


    los angeles polis departmanına yeni bir çaylak alınacaktır. gelen çaylağın geçmesi bir test vardır. amiri çaylağa bir silah verir ve der ki:
    "bu silahı al, dışarı çık ve 3 zenci ile bir tavşanı vurmadan gelme."
    çaylak, "- tavşan ne için?" diye sorunca amiri;
    "-tamam. testi geçtin." der.
  6. türk milliyetçiliğinin bittiği an herhalde budur.
    muhtemelen ev arkadaşlığı yaptığı zamanlardan kürt sorunu hakkındaki görüşlerini bildiği arkadaşının evini 6 kişi ve bir de gözcülük yapar erkek ile basıyor.
    normal bir hukuğun olduğu yerde ağır cezalık suçtur.
    zamanında neden yöneticilerin ülkücülere devrettiği yurtlarda sesinizi çıkarmadan yaşamadınız da hakaretlere cevap verdiniz diye soran olursa vereceğim cevap buradan anlaşılmıştır.
    o şekilde cevap vermeseydik başımıza bunlar gelirdi.
  7. sacma sapan bi olay.
    yok yapilan kisiyi alnina kazimaya calistiklari ulkeden nefret ettirmek icin yaptilarsa, baslangic icin fena degil.
    hayir yapanlar bi de kiz, 6 kisi. iclerinden birinde bile ne allah korkusu var, ne adalet duygusu...yok abi milletce kafayi yemisiz. umarim bu sekilde fiziksel siddete basvurmayi dusunecek herkese ibret olacak bi cezaya carptirilirlar.
  8. yalova'da değil de siirt'te olsa yapabilcekler miydi? ha yapılan yanlış mıdır o ayrı ama insan her zaman güçlü olduğu yerde ezer.gel gelelim onlara aynı hareketi siirt'te yaparlar mıydı? yüksek bir olasılık.
  9. liseliler yapmıştır
  10. düşünme yetisine sahip olmayan bi grup insansının icraatı. bizim halkımız neden böyle geri kalmış diye hep düşünürüm ve hep dine bağlarım. ama sanırım tek sorumlu din değil. genetik olarak beyinleri az çalışıyo bu topraklarda insanın sanırım. keşke istisnalar da olmasaydı da biz de fark etmeseydik nasıl leş bir memlekette yaşadığımızı.