1. 4'ün kuralı. lise yıllarında tüm sınıf sırayla okumaya çalışmış 2-3 kişiden başkası kitabı bitirme başarısı gösteremedi.
  2. başıma bir şey gelmeyecekse, savaş ve barış.
    lise sonda okumaya başlamıştım elimde öyle süründü ki kitap, aldığım yayınevi uyduruktu belki de o yüzden bilemiyorum ama bir süre sonra kitaba nefret kustum.

    tamam vurmayın öldüm.
  3. hermann hesse - masallar ve vurmayın ama küçük ağa :(
  4. "yüreğinin götürdüğü yere git" diye bir kitap vardı.büyükannesi ölüyordu karakterin.okusaydım,şu an bu satırları bu ruh halimle yazamazdım.iyikide okumadım.
    eale
  5. p.k dick-simulakra hayatımda okuduğum ilk fantastik romandı.. yıllar önce p.k dick ile alakalı ilginç bir belgesel izlemiştim adam romanlarını yazarken uzak doğuya özgü bir olasılık hesabı yöntemi kullanarak yazıyormuş falan. bayağı ilgimi çektiğimden yıllar sonra bi okuyayım bu adamı dedim ve aldım.. aslında gerçekten çok güzeldi ama bir gün arkadaşımla buluşmaya giderken otobüste okuyayım diye yanıma aldım, çantam fazla küçüktü ve sığmadığından ötürü arkadaşın çantasına koydum.. ne oldu bilin bakalım: unuttum! zaten kızla kırk yılın başında görüşüyoruz, bayramdan sonra bir daha görüşeceğiz çok şükür geri alacağım baştan okuyacağım.
    ilahi komedya bayağı bi yarım kaldı, çünkü o ara okurken ilahi komedya tasfirleri yapmış sanatçıların çizdiklerini falan da eşzamanlı olarak araştırıp sınıflandırıyordum hangisi hangi bölüm için hani kafamda sahne sahne canlansın diye.. sonra araştırmanın afedersiniz b.ku çıktı ve ondan onu ondan onu zapping şeklinde araştırıp okurken kitaptan uzaklaştım bir daha da geri dönemedim. o ara salvador dalinin sergisine gidip cennet, cehennem, araf tasfirlerine baktıktan sonra onun hayatına dair şeyler ve dadaizme daldım. seneye falan okurum herhalde onu da.
  6. şu çılgın türkler
    jo nesbo- kızılgerdan
    dostoyevski-suç ve ceza
  7. sis ve gece - ahmet ümit

    yarıda kitap bırakmayı hiç sevmem ama eğer kitaba çok kafamı veremediğim bi dönemdeysem ve beni de aşırı içine çekmediyse yarıda bırakıyorum. bu kitabı da biraz kişisel sorunlarıma biraz da final haftama feda ettim sanırım. :( tekrar okurum bi ara mutlaka.
  8. tutunamayanlar - oğuz atay

    en az 4 defa yarıda bırakıp son girişimim de ancak bitirmeyi başarabildim. sanırım kitabı okumak için belirli bir olgunluğa ulaşmam gerekiyordu, yıllarca sabrettim ve sonunda okudum.
    rass