1. birkaç gündür aklımdaydı lakin açmak istememiştim başlığı bugün the godfather adlı yazarın yorumunu görünce açıyım dedim.

    öncelikle başlık çoğu şeyi anlatıyor lakin buraya da kısaca yazıyım. youreads deki çoğu kişinin yaptığı durum bu.

    içeriğe bakmadan kim yazmış diye bakılıyor. belli kişiler yazmış ise eksi oy veriliyor yorum sonra okunuyor. bazen yorum bile okunmadan geçiliyor. senin inandığın görüşe inanmadığı için niye eksi veriyorsun ki? burda ateist de var müslümanı da. tamam senin görüşünün tam tersi olan yorumları eksile, hatta şikayet et. ama yazar troll bile olsa bilgi verici bir yorum yaptığında okumadan eksileme. bunu yaptığında yorum yapan bilgi verici yorumlar yerine sürekli provakatif içerik paylaşır.

    misal ben el battani adlı yazarın bazı yazılarını beğenmiyorum. ama bilgi içerikli yorumlarını severek okuyorum hatta favoriye alıyorum. veya badboy ne kadar troll olsa da bazı yorumlarını beğenerek okuyorum.

    sizden ricam içeriğe oy verin yazara değil.

    düzeltme: içeriği biraz daha yapıcı olarak düzelttim.

    düzeltme 2: hukuka aykırı olan birkaç cümle çıkartıldı.
  2. dogrudur...heryerde oldugu gibi burada da gruplasma vardir...yoksa neden yemek tarifi debeye girsinki..

    bir yazarin her girisini begenmekle o yazarin güzel yazilarinada gölge düsürüyorsunuz..

    elinize terazi koyun lütfen..
  3. doğaldır. bu ortadoğu bataklığında partilere, programlara, kadrolara, milletvekillerine falan bakıp mı oy veriyor halk. yooo. kim daha çok bağırırsa ona veriyor. liyakat bu toprakları terketti bebeğim. "layka layk takibe takip" mottosuyla hareket eden dallamalara döndük biz.
  4. hayalimde bir sözlük var. kimsenin lakabı yok. entry girilme tarihi yok. düzeltme tarihçesi yok. profil sayfası yok. varsa bile sadece sizin tarafınızdan girilmiş entry'lerin listesi var, o kadar.

    o yok, bu yok, o zaman ne var, diye sorarsanız şayet; sadece entry oylaması var. belki o da olmayabilir. keşke olmasa hatta. debe falan da yok. mesajlaşmak da yok.

    böylesi bir sözlük hayalim var işte.
  5. meta sözlükte aynısını açmıştım başlığın.
    çok haklı bir mevzu.
    mesela beni gören eksileyebilir agafadadada.
  6. (bkz: yazara göre oy vermek)

    kimse bilmiyor ama bir kaç yazar -yazar dahi demeye utanıyorum- birkaç kendini bilmez hergele mi desem, serseri mi bilemedim, birbirlerine:
    "son yorum+1, beğeniye beğeni, seri badileşelim" tarzında mesajlar atmak suretiyle ve de içeriğe bakmaksızın birbirlerine + oy verip deby'de yer kapıyorllarmış. hatta künefe odaklı gruplaşmaların olduğu da kulağıma çalınmadı değil. allah tez zamanda ıslah eylesin. amen.
  7. şaka maka ben çok beğendiğim şeyler haricinde oy bile vermiyorum.
    çok kasmayın elitist tayfa. yazdıklarınızı okuyan bir elit daha bulunur muhakkak.
  8. çok muzdarip olduğum uygulama :(
  9. cipres limon sağ olsun beni bu kategoriye sokuyor. kendisini ekseriyetle beğeniyorum. hiç eksiledim mi acaba? valla eksilemedim.
  10. bir de insanları özellikle eksilemek için badi'ye ekleyenler varmış. kulağıma çalındı yine.

    bu duruma cuk diye oturmasa da, cok sevdigim bir sozu vardir sirin baba'nın:

    “if you want to live a happy life, tie it to a goal, not to people or things.”

    yani diyor ki: "mutlu bir hayat istiyorsanız; kravatınızı kendiniz bağlayın, başkalarına şey yaptırmayın."