1. hayatta bazı şeyler vardır senin kim olduğunu, ne olduğunu, bakış açını, değerlerini ortaya koyar. imlâ kuralları da böyledir. kişinin diline ve dilinin kaynağı olan milli mirasına saygısını gösterir.
  2. takıntı değil benimki, bilakis saplantı.
    telaffuza ayrı, yazım hatalarına ayrı gıcığım. yapanı sevmiyorum bir de sürekli düzeltiyorum.

    kabul, sanırım ruh hastasıyım.
  3. yapıcı bir eleştiriyle düzeltiyorsa iyi insandır. küçümseme derdindeyse muhtemelen hayatta tek başarısı bu ekleri doğru yazabilmek olduğu için her fırsat bulduğunda bas bas bağırıyordur.
    parov
  4. ön ekleme: bu entry sadece ''de'' ''da'' ve ki'' lerin ayrı veya bitişik yazılması özelindedir. taşınmadan veya değişmeden önce yorum yaptığım başlık bu konuyla ilgiliydi. bunun dışında yazım kurallarına uyalım, ağaçlar hepimizin. ^:swh^



    buraya ilk geldiğimde beni bu konuda özel mesajla uyaran bir yazara tdk'nın kuralları benimle uyumlu hale getirmesi gerektiği cevabını vermiştim.

    youser bu konuya kafayı takmakta haklı olabilir ama sanırım benim pek umurumda değil. türkçe özelinde bu tip kuralların biraz popüler yabancı dillere öykünerek kurallı bir dil motivasyonuyla uydurulduğunu düşünüyorum. netlerimin hayatımı etkileyeceği dönemlerde öğrendim ama sonralarında hiç önemsemedim. kafama göre yazıyorum.

    ekleme-2: bu başlık taşıma işi gülüp geçilecek bir sıkıntı yaratıyor ama bir gün ciddi sıkıntı da yaratabilir. bir başlığa o başlıkla ilgili bir şeyler yazıyorsunuz sonra başlık değişiyor ve o entryi okuyan kişi haliyle yeni başlık üzerine yazdığınızı düşünüyor. bir gün birisi bir başlığa o anda mevcut başlıkla ilgili bir şeyler yazacak, başlık taşınacak ve bir bakmışsın, içerik yeni başlıkla ilgili olarak değerlendirileceği için, suç unsuru doğmuş. sonra, ayıkla pirincin taşını. gerçi, nasıl söylesem, pek okuyan olduğunu da sanmıyorum ya neyse.
  5. benimdir. takarım ve uyarmam, sürekli gözümün önüne o yanlış gelir, kendi kendimi yerim.
    bambi
  6. bazıları normal zamanda takmaz ancak siz ona sataşırsanız vuracak yer arar.

    ee saldırı yapacaksanız zırhınızda delik olmamalı değil mi?
  7. patronunu bile bu konuda eleştirmekten çekinmeyen insan modeli oluyor kendileri
    bkz: acımasız bkz:ben
  8. arkadaşlar kendi dilinizi, kurallarına uygun şekilde kullanmazsanız sizden başka kimse sahip çıkmaz. atatürk'ün türk diline verdiği önemin de dikkatini çekmek isterim. ana diline sahip çıkmayan bir ulusun bilim ve kültür alanında bir varlık göstermesi beklenemez.
    gelelim dilbilgisine; ilkokuldan beri öğretilen bu ana ve gerekli kuralları hala bilmiyorsa o kişi; ben onun nasıl üniversite mezunu olabildiğini dahi sorgularım. bu kişi eminim ne kitap okuyordur ne de başka bir dili hakkıyla öğrenebilir. naçizane önerim kişinin bu kadar tepkili olması yerine; dilini güzelce öğrenip o şekilde tartışmasıdır. zira kişinin bu şekilde bir adım ilerleyemeyeceği aşikardır