1. büyük ihtimalle sade makarnayı çok şahane yapan erkektir. büyük bir yüzdenin aşçılığı orada başlayıp burada biter.

    doğru dürüst yemek yapan erkeğe denk gelmedik maalesef. gerçi makarneks falan çıktı çıkalı onları da göremez olduk. basiretsiziz karşim.
    slipo
  2. eğlenilecek değil evlenilecek adamlardır.
  3. biber dolması, su böreği, güveç vs. yapan sahsimın da aralarında bulunduğu cemiyettır. çok da güzel yaparım. "makarnadan başka yemek yapan erkek görmedik!" diyenlere tavsiyem daha çok erkekle tanışmaları.

    not: monkey d. ye tespitinde katiliyorum ben de uzunum.

    not 2: burcu kuvvetle muhtemel yengeç veya boğadır. oğlaklar da yetenekli ama yapmayı pek tercih etmiyorlar gördüğüm kadarıyla.
  4. yalnız yaşayan ama bunun canının çektiği şeyi yemesine engel olmasına izin vermeyen erkeklerdir. ayrıca benim de börek çeşitlerinden tut kek, kurabiye, pilav, kızartmalar, sebze yemekleri, et yemekleri, pide, salatalık domates turşuları, ev yapımı keki kreması süslemesi dahil doğum günü pastaları hazırlayan bir erkek olarak dahil olduğum küme.

    ekleme : bahsedilen börek, pide kek gibi hamur işlerinin hamurları da tarafımdan hazırlanmaktadır elbette. hazır yufkayı alıpta börek yapmak değil yapamamak büyük başarı gerektirir.
  5. çok severim yemek yapmayı ama bunun ekstra bir özellik olduğunu sanmıyorum.
  6. yemeksepeti.com'a günde 50 tl bayılan biri olarak içinde olmak istediğim erkeklerdir.
  7. tencerenin yüzeyini kaplayacak kadar yağ dök, kızınca küp küp kesilmiş biberi soğanı at iyice ölsünler, üstüne domates, ardından da salça. tüm bu işlemlerin ardından mantar-tavuk-et gibi bir yemekse su katmadan, baklagillerden bir yemekse üstüne çıkacak kadar su koyarak pişmeye bırak, bu kadar. meseleleri mesele yapmazsak ortada mesele kalmaz.
  8. sorumluluk sahibi olarak büyüyen erkeklerin genelde dahil olduğu ve sanılanın aksine çok fazla erkeğin bulunduğu grup tanımıdır..

    benim facebook arkadaşları fotoları görünce inanmamıştı.. gerçi nedense, ailem de yapana kadar inanmamıştı bana zaten.

    yapım aşaması..
    bu unsuz kek'im.. inanmayan kıskanıyordur. :)
    börek biir.. kafesli olanı
    börek ikiii.. rüzgar gülü olanı
    börek üüüç.. ama bu tatlı olanı, şerbetlisinden..
    tavuklu salata'm heheh

    "kurabiye"
    "canavarı"
    bu ikisi de kurabiye örnekleri fakat o zamanlar hesap makinesiyle çekmiştim bu ikisini.. :)

    bu arada umarım bunları hatun görmez.. başımın etini yiyor "bana neden yapmıyorsun!" diye.. e haklı da hani.. bu arada yazılanlar da doğru.. erkeklerin de normal bir şey olduğunu biliyor olarak yapması gerekir yemeği.. böyle düşünen hanım ve bey arkadaşlara katılıyorum efendim.. :)

    not1: kişisel şovum değildir. başlığın tanımına uysam nolur, uymasam nolur. güzel yemekleri paylaşmak istedim. amaç erkekleri teşvik etmek. :)

    not2: (görürse diye sevgilime) güzelim haftasonu yapıjam yahu, valla söz.. ^-^
  9. ünlü aşçıların büyük çoğunluğunun erkek olması bu konuda ki algıyı kıramasada yemek yapan erkek ya öğrencidir ya bekardır. istisnalar elbette ki vardır. bence zevkli bir iş yemek yapmak yapıyomuyum peki hayır. öğrencimiyim evet. mesela ben tutarsızım. yemeğin tuzunuda hiç ayarlamam zaten hep tuzsuz olur.
    vagus
  10. bir dönem ben de baya baya bu gruptaydım. hani sevdiğin insanlara yemek yaparsın, onlar yerken, yemeğini beğendiklerinde falan mutlu olursun ya, yok öyle bir şey. ben kendime yaparım. yanımda biri varsa nasiplenir. birkaç yıl önce sık sık yemek yapardım ama artık yapmıyorum. tost yaparım ama bak hala. çılbır da yaparım. güzel olur çılbır.